Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

Uporzadkowanie rozkladow.

(1/1)

EU07:
Wnioskuje o usunięcie niedziałających (przestarzałych) rozkładów, podzielnie ich na poszczególne stacje, a także oddzielenie ich od ogólnych rozmów. Mogę podjąć się ich testowania i sortowania, pod warunkiem ze administracja będzie chętna wprowadzić zmiany.

EN57-002:

--- Cytat: EU07 w 28 Styczeń 2017, 12:27:50 ---Mogę podjąć się ich testowania i sortowania,(...)

--- Koniec cytatu ---
A jak to testowanie miało by wyglądać, bo większość RJ to trzeba uruchomić i przejść, powiedzmy jeden dzień, aby stwierdzić czy działa? Część można odrzucić patrząc tylko na wykres graficzny.

EU07:
Chodzi mi o odrzucenie tych na starsze wersje, co widać już przy ładowaniu.

Paweł:
Można utworzyć tymczasowy przyklejony wątek w którym zebrane będą działające i sprawdzone rozkłady jazdy. Docelowo mają być umieszczane w dziale Download wraz z plikami symulatora, jednak do tego czasu zapewne zmieni się jeszcze ich format. Co do zakresu testów - przede wszystkim możliwość realizacji rozkładu dla całego dnia bez konfliktów, opóźnień, braków w przejściach itp., ponadto poprawnie przygotowane pliki startowe, przygotowany plik pdf z informacjami dodatkowymi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej