DTK 2011 od strony USRK:
17.06 - piątek:
Olsztyn: 9.00 - 13.00 nastawnia dysponująca (OLA? tam najprawdopodobniej przekaźnikowe)
Poznań: 10.00 - 13.30 nastawnia POA (komputerowe ESTW Thalesa, dodatkowo stoi tam gdzieś chyba stara nastawnica VES sprzed modernizacji w charakterze zabytku)
Skarżysko-Kamienna: 10.00, 12.00 przejazd i zwiedzanie nastawni SKBr (rozrządowa)
Tarnów: 10.00, 12.00, 14.00 nastawnia Tr (przekaźnikowe E)
18.06 - sobota:
Bydgoszcz: 11.30 nastawnia BGA (suwakowe VES), 12.30 przejazd i zwiedzanie nastawni Tc (Trzciniec, urządzenia chyba jakieś hybrydowe)
Częstochowa: 10.00 - 16.00 nastawnia CS (Częstochowa Stradom, EBILOCK 950)
Nowy Sącz: 9.00 - 13.00 nastawnia NS (przekaźnikowe E)
Olsztyn: 12.00 - 13.30 nastawnie OLA oraz OLC
Poznań: 10.00 - 13.30 nastawnia POA (komputerowe ESTW Thalesa, dodatkowo stoi tam gdzieś chyba stara nastawnica VES sprzed modernizacji w charakterze zabytku)
19.06 - niedziela:
Kraków: tutaj zawsze było nastawnia KG (przekaźnikowe E), ale jak narazie w programie jest jedynie... wycieczka rowerowa do Nowej Huty. I być może to będzie wszystko, bo peron 1, przy którym zawsze była wystawa, jest w trakcie remontuSiedlce: nastawnia Sl (nie wiem jakie urządzenia, prawdopodobnie suwakowe lub mechaniczne)
Warszawa: 10.00 - 16.00 nastawnia Warszawa Zachodnia WZD (przekaźnikowe PB)
brak narazie informacji o miastach:
- Gdynia (było zwiedzanie GO, ale ta nastawnia była przebudowywana i nie wiem czy jest już gotowa)
- Lublin (było zwiedzanie LbA, nie znam urządzeń, oraz Lublin Tatary LTB - przekaźnikowe PB)
- Łódź (wcześniej chyba nie było tam zwiedzania nastawni)
- Ostrów Wlkp. (wcześniej chyba nie było tam zwiedzania nastawni)
- Rzeszów (tu było zwiedzanie Rz, urządzenia przekaźnikowe JZH-111)
Oczywiście gdzieś mogłem się pomylić lub coś jeszcze może się zmienić - lepiej upewnić się w oficjalnych programach.
Jeżeli ktoś będzie miał okazję to byłbym wdzięczny za zdjęcia urządzeń z nastawni w: Olsztynie, Siedlcach, Trzcińcu (ewentualnie innych
).
W przypadku wybierania się gdzieś dalej, do mniejszego miasta w którym DTK nie są organizowane regularnie to warto upewnić się u osoby do kontaktu podanej w programie czy zwiedzanie na pewno się odbędzie - zdarza się że program się zmienia, tak miałem 2 lata temu w Skarżysku-Kamiennej gdy jednak ogólnodostępnego zwiedzania nie było, ale dzięki organizatorom udało mi się nastawnię zobaczyć