Forum Główne > Inne
Czy rozmowy telefoniczne są nagrywane?
MaKu:
Fakt faktem.
Jeżeli władza będzie chciała upierdzielić za coś, to zrobi to bez mrugnięcia okiem. A to za zapisy w dziennikach (brak kropki, przecinka, źle wpisany telefonogram itp...). A to za odzywki po radio. A to za nagranie z centralki. I za multum innych pierdół.
Ja za to uważam, że jest to nie po to, żeby trzymać dyżurnego na "smyczy". Tylko po to, żeby móc się obronić w konfliktowych sytuacjach. Bo osobiście już nie raz przechodziłem posądzanie przez przewoźników za różne cuda i za każdym razem nagrania pokazywały, że akurat to nie ja zawiniłem. I nie mówię tutaj o wypadkach, czy poważniejszych incydentach.
Droznik:
Owszem zgadzam się radio naturalnie można nagrywać, zresztą zawsze sporo osób słyszy nas jak rozmawiamy z maszynistami, drogowcami itp, ale upie.. za to że nie było zapytania o wolną wg Ir1? Treść ma być konkretna i jasna typu:
83109
wolna
48.
Krótko jasno i na temat czas niecałe 5 sekund a teraz weź całą formułkę jeszcze wtedy kiedy masz ostre krzyżowanie to prawie minuta, ale bezpieczeństwo jest ważne, czy tylko to jest pomocne? Czy trzeba to nagrać, odsłuchać i upier...?? Odpowiedzcie sobie sami :)
MaKu:
A mogłoby wyglądać tak:
- Dla 83109?
- Wolna o 48.
Andrev:
--- Cytat: Droznik w 05 Październik 2013, 21:04:12 ---Krótko jasno i na temat czas niecałe 5 sekund a teraz weź całą formułkę jeszcze wtedy kiedy masz ostre krzyżowanie to prawie minuta, ale bezpieczeństwo jest ważne, czy tylko to jest pomocne? Czy trzeba to nagrać, odsłuchać i upier...?? Odpowiedzcie sobie sami :)
--- Koniec cytatu ---
No to najpierw świecisz, a potem przepisowa formułka łącznie z telefonogramem "Koniec" ;)
Droznik:
Maku 48 to minuta odejścia a nie czas dania wolnej
Andrev a jeśli podam, zadzwonię, zacznę formułką i powie stój? To co biegiem do urządzeń wygaś sema, i na radiu tłumacz się?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej