Forum Główne > Inne
Czy rozmowy telefoniczne są nagrywane?
djuzi:
Tak mateu, znam to :) Magia, fizyka lub TK Telekom - do wyboru ;p
Dzięki Paweł :)
Droznik:
Tylko teraz po tej dużej katastrofie jest plan i wdrażany już że wszystkie linie magistralne i pierwszorzędne muszą mieć rejestratory nie tylko radia ale i łączności przewodowej czyli centralki. Zrobione jest tak że co 2 stacja będzie posiadać, bądź posiada już rejestrator który nagrywa i raz na 3 msc ma być przeprowadzona kontrola z odsłuchu oraz sporządony stenogram rozmów. Starej gwardii ciężko się przyzwyczaić do mówienia formułkami, a przy dość dużym natłoku zdarzają się różne kwiatki :)
I że to ma niby powodować bezpieczeństwo? Właśnie wprowadza tylko większy zamęt oraz rozkojarzenia.
uetam:
Nie ma co sie tak stresowac dla tych 20zl co Ci moga zabrac ;)
Droznik:
Po 1. Mi to wisi czy odsłuchują bo żeby mnie usłyszeć trzeba słuchać o dość dziwnych porach
Po 2. Odsłuch robią 30 min i zapewne będą robić te 30 min przed ich przyjściem bo wątpie aby robili odsłuch od 2 nad ranem
Po 3. Trzeba czasem pozdrawiać odsłuchujących i zrobić z tego mini koncert życzeń. Ciekawe jakie są ich wtedy miny kiedy nagrane jest np.:
- "Ciekawe czy (tu pada imię naczelnika) potrafi wymyśleć coś jeszcze głupiego niż teraz co mamy
- Nie wiem a czemu się pytasz
- Bo chyba większej głupoty nie da się wymyśleć niż to co mamy
- Echh cały (imię naczelnika). Chodź go pozdrowimy
- Pozdrawiamy naszego miłościwiej panującego naczelnika sekcji .... działającej w IZ .... pana/nią ....... ...... . A pozdrawiają Pana/nią dyżurni ruchu stacji ..... i stacji .....
- Myślisz że to się nagrało?
- H.. wie zobaczymy najwyżej procenty dostaniemy
- Ale jesteśmy poj.....ni
- No, przynajmniej śmiesznie jest"
Tekst jest tylko wytworem wyobraźni autora. Wszelkie podobieństwa do osób i miejsc są całkowicie przypadkowe.
Po 4. 20 zł? Mateu pisz gdzie bo u mnie progi cenowe zaczynają się od 50% w wzwyż. A to już o wiele więcej niż 20zł
Andrev:
--- Cytat: Droznik w 03 Październik 2013, 21:02:24 ---I że to ma niby powodować bezpieczeństwo? Właśnie wprowadza tylko większy zamęt oraz rozkojarzenia.
--- Koniec cytatu ---
Ostatecznie zawsze można zapowiadać na bazowym ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej