Forum Główne > Inne
praca jako nastawniczy
franklin:
Witam. Mam możliwośc pracy jako nastawniczy. problem w tym ze posiadam prace w służbach mundurowych i pytanie, czy warto odchodzic do PKP?
KOlej mnie interesowała od zawsze szukam porad osób które w tym siedza bądz maja pojęcie o PKP.
Jak z płaca??czy ty stresujace odpowiedzialne zajęcie?Lepiej siedziec na duzej węzłowej stacji czy gdzies we wsi? Czy siedzie sie samemu?? jak z zapleczem socjalnym?
dzieki z góry
Maszynista222:
Strasznie duża odpowiedzialność.Lepiej moim zdaniem na wsi :)
goofy212:
--- Cytat: franklin w 22 Marzec 2017, 09:54:13 ---Lepiej siedziec na duzej węzłowej stacji czy gdzies we wsi?
--- Koniec cytatu ---
To samo pytanie zadałem pracownikowi PLKi z ponad 20-letnim stażem w tej branży. Powiedział, że zdecydowanie lepiej jeśli zaczyna człowiek na większej stacji, a przynajmniej na takiej gdzie jest duży ruch, z jednej prostej przyczyny. Czytuję "Tam nauczysz się szybko podejmować decyzję, panować nad sobą i nerwami. Po za tym tam masz od groma rozjazdów, drążków, bloków idt. Jeśli to ograniesz, to dasz sobie radę wszędzie. A jak ty zaczniesz na takich stacjach jak tu, że pociąg jedzie raz na 2 godziny, to jak kiedyś dostaniesz przydział na takie duże to sobie nie dasz rady, jak zjedzie Ci się kilka pociągów, a po drodze jeszcze musisz wypełniać dzienniki itd."
franklin:
aha rozumiem. Naprawde mam wielki dylemat :) kusi mnie kolej ale czy to bedzie lepsza praca niz ta która mam? :)
Maszynista222:
Na kolei ze 2 tysie możesz mieć :) Decyzja należy do Ciebie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej