Hej.
Wiem, że temat stary, ale dokładnie odpowiada zdarzeniu które mi się przytrafiło z SSP.
Wersję programu mam z 2012.06.08, uruchomiony był na winXP 32 bit. Wersja "org", bez żadnych własnych bitmap, rozkładu itp.
Po przejechaniu pociągu nr 433280 uległy awarii czujniki.
OT: imo, obsługując symulator w słuchawkach, trochę za głośny ten świdrujący dźwięk w porównaniu do np. dzwonka
Z Pn 20:18:17 OSTRZEGANIE
Z Pn 20:19:25 USTERKA kat. II
Z Pn 20:19:25 Awaria czujnika C2
Z Pn 20:19:25 Awaria czujnika C3
Z Pn 20:19:30 Zaakceptowano !
Z Pn 20:19:33 OCZEKIWANIE
P Pn 20:24:40 Wybrano polecenie: ZEROWANIE PRZEJAZDU
P Pn 20:25:00 Automatycznie anulowano polecenie: ZEROWANIE PRZEJAZDU
P Pn 20:25:30 Wybrano polecenie: ZEROWANIE PRZEJAZDU
P Pn 20:25:50 Automatycznie anulowano polecenie: ZEROWANIE PRZEJAZDU
P Pn 20:25:59 Wybrano polecenie: WYŁĄCZENIE CZUJNIKÓW TOR 1
P Pn 20:26:19 Automatycznie anulowano polecenie: WYŁĄCZENIE CZUJNIKÓW TOR 1
Empirycznie z SSP nie miałem nigdy kontaktu, polegam na instrukcji symulatora. Z ctrl+ppm chciałem wyzerować stan liczników. Ale dostaję informację o automatycznym anulowaniu. Pomyślałem potem, że może wyłączenie i ponowne włączenie coś da, ale również nie mogę tego zrobić - automatyczne anulowanie.
Co ciekawe po kliknięciu ppm na zerowanie, przycisk enter nie działa w myśl instrukcji, tylko potwierdzenie okna dialogowego przez lpm (przycisk dalej). Nie wiem czy OS ma znaczenie, ale na wszelki wypadek dlatego na wstępie opisałem. Kliknięcie enter zamyka okno dialogowe i nic dalej się nie dzieje.
Ogólnie kontrolka "zerowanie" pulsuje na niebiesko zgodnie z instrukcją i po 20 sec następuje anulowanie, analogicznie do wyłączenia.
Stan symulacji w załączniku.
Myślałem, że pauza może mieć znaczenie, której użyłem w trakcie tych 20 sec, ale jednak nie. Czegoś nie doczytałem w instrukcji, czy to bug?
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Ash.