Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

Brak sygnałów końca pociągu.

(1/4) > >>

EU44-009:
Witam, utworzyłem swój własny rozkład jazdy jeszcze nieskończony. Chciałem go przetestować, ISDR normalnie mi go odpala, podczas gdy posterunki zgłaszają wyprawianie pociągu też nie ma problemów ale gdy pociąg jest wyprawiony i zmierza do Testowa ze Zbyszek i Wilamowic to pociągi z tych stacji nie mają sygnałów końca pociągu oraz nie ma ich na liście radiołączności pociągowej tylko są w sekcji rozmawiania z posterunkami. Ze Ślemienia wszystkie pociągi mają tylko z tych stacji nie mają sygnałów końca pociągu. Co może być tego przyczyną?
Proszę o pomoc. Załączam zdjęcia składów ze Zbyszek i Wilamowic oraz plik z rozkładem jazdy.

Paweł:
Błędne wpisy składów - wagony zamiast pojazdu trakcyjnego (trzeci parametr).

EU44-009:
Jednak nie działa po wykasowaniu tego vm=. To bym mógł prosić żebyś mi napisał gdzie jest ten trzeci parametr i co tam wpisać?

Paweł:
Wpisy składów składają się z trójek parametrów opisujących kolejne pojazdy trakcyjne/grupy wagonów, rozdzielone przecinkami: nazwa, długość (l. osi), rodzaj. Rodzaj jest cyfrą, 0 oznacza wagony, 1 - pojazd trakcyjny nieelektryczny, 2 - pojazd trakcyjny elektryczny. Dla niektórych pojazdów trakcyjnych masz wpisane 0, zapewne to jest przyczyna tego że są "głuche". Dodatkowy parametr vm= dodawany w nawiasie kwadratowym może dotyczyć i wagonów i pojazdów trakcyjnych.

EU44-009:
Ale w tym rozkładzie standardowym ISDR nie ma tych 0,1,2 a i tak działa albo ja nie wiem że te cyfry tam są bo naprawdę chyba ich tam nie ma. Dobra. To ja jutro zobaczę powpisuję i zobaczę czy działa. Dzięki wielkie za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej