Forum Główne > Testowo
Jak podać sygnał Ms2?
czako:
Dzięki Wam dobrzy ludzie za informacje :) jeszcze szukam sobie instrukcji do symka,bo chciałbym sobie przetestować zamknięcie toru nr 1 w kierunku Ślemienia,aby ruch był tylko po torze nr 2.Chciałbym zamówić jakiś sieciowy na ten zamknięty tor 1,że niby coś tam robią ;] Muszę się dowiedzieć co w jakim momencie naciskać,jakie rozkazy dyktować,czy w ogóle trzeba je dyktować,z jaką prędkością muszą jeździć pociągi po tym torze nr 2.Nie będę mógł spać jak tego nie zrobię :D
rustsaltz:
Polecam dokładne zapoznanie się z Ir-1 ;)
czako:
Właśnie ojciec mi dał ir-1,myślę,że jest tam gdzieś napisane co trzeba wcisnąć na pulpicie,aby zamknąć tor,a na drugim ustawiać kierunki itp ;p trzeba dyktować jakiś rozkaz jak wypuszczam jakiś pociąg po torze niewłaściwym? W tym przypadku zamknę tor 1,wpuszczę tam sieciowy,a jazda do i ze Ślemienia będzie po dwójce,więc będę musiał dyktować jakiś rozkaż? Czy nie ma potrzeby?
Paweł:
Nie znajdziesz w Ir-1 opisu obsługi pulpitu, natomiast zakres stosowania rozkazów pisemnych i zasady prowadzenia ruchu jednotorowego dwukierunkowego owszem. Opis obsługi pulpitu (jak i innych rzeczy) zawarty jest w dokumentacji dołączonej do symulatora, jest tam także o zmianie kierunku ruchu SBL.
czako:
Dzięki.Te pliki pomocy czytałem całe :) Tylko nie znalazłem tam co nacisnąć,aby całkowicie zamknąć tor 2 i żeby Ślemień o tym wiedział,że wprowadza się ruch jednotorowy dwukierunkowy,żeby pytać się "czy droga dla poc nr... jest wolna?" tak jak jest z pozostałymi stacjami :)
EDIT: znalazłem ;) w łączności jest wstrzymanie wyprawiania i można wybrać tor 1.To znaczy,że tor jest już zamknięty? Czy musi się świecić strzałka kierunku na czerwono w SBL typu Eac?
Paweł zablokowałeś ode mnie PW a chciałem się spytać,czy na prawdę masz tylko 22 lata i skąd taka wiedza w takim wieku? Szacunek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej