Forum Główne > Testowo
Pociąg nr 33220 z Testowa do Ślemienia
(1/1)
Cefix:
Cześć!
W rozkładzie jazdy dla Testowa (dzień powszedni), figuruje pociąg numer 33220, który o 7:29 powinien zostać wyprawiony do Ślemienia z toru 3 przy peronie 1. Problem w tym, że stacja o tej porze jest zupełnie pusta i nie ma żadnego składu, który można by wyprawić jako 33220. Żaden pociąg wcześniej nie skończył biegu w Testowie i nie mam czego wyprawiać.
Czy to jakaś pomyłka w rozkładzie, czy ja coś robię źle?
Zauważyłem też, że nigdy nie przybywa pierwszy rozkładowy pociąg po uruchomieniu symulacji, ale wszystkie następne pojawiają się już normalnie.
EN57-002:
Uruchomiłem wersje testowa 2013.07.06 i skład 33220 stoi na torze 3a, nie wiem jaką masz wersje, ale może w nowszej ktoś nie umieścił przy uruchamianiu tego składu. Jest to obieg z poc. 33223.
Paweł:
--- Cytat: Cefix w 23 Sierpień 2017, 15:31:09 ---Problem w tym, że stacja o tej porze jest zupełnie pusta i nie ma żadnego składu, który można by wyprawić jako 33220.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Cefix w 23 Sierpień 2017, 15:31:09 ---Zauważyłem też, że nigdy nie przybywa pierwszy rozkładowy pociąg po uruchomieniu symulacji, ale wszystkie następne pojawiają się już normalnie.
--- Koniec cytatu ---
To oznacza, że symulacja uruchomiona jest "na czysto", bez wczytania stanu początkowego (brak składów na stacji, brak przyjazdu składów które inicjalizowane powinny być jeszcze przed godziną uruchomienia). Prawdopodobnie wybierasz plik rozkładu z listy, dla którego nie ma w katalogu pliku stanu początkowego, zamiast wybrać rozkład domyślny. To są te same rozkłady, ten w osobnym pliku został dołączony głównie po to, aby umożliwić jego modyfikacje.
Cefix:
Ach, teraz wszystko jest jasne. Po zaznaczeniu domyślnego rozkładu jazdy, na torze piątym stoi EN57 dla pociągu 33220 i jeszcze jakieś węglarki przy placu ładunkowym.
Dzięki za odpowiedź!
Używam ISDR Testowo w wersji z 2016.12.15.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej