Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Ograniczenie prędkości obok robót, tor wolny

(1/2) > >>

Aderian94:
Cześć,
Czy da się nakazać manewrom jechać z prędkością 40 km/h po torach wolnych? To jedno pytanie.
Wczytałem sobie rozkład Piotpala. Czasami przyjeżdżają do mnie pociągi dodatkowe na roboty torowe na stacji. W uwagach do nich jest wpisane, żeby wprowadzić ograniczenie prędkości do 20 km/h na sąsiadujących torach. Jak mogę to uczynić? W rozkazie O podaję km początku i końca, ale jak to nie jest tor główny zasadniczy, ale dodatkowy bądź jakiś boczny, to jak wtedy postąpić?

melis:

--- Cytat: Aderian94 w 08 Wrzesień 2017, 00:33:12 ---Czy da się nakazać manewrom jechać z prędkością 40 km/h po torach wolnych?

--- Koniec cytatu ---
Nie.

Roboty torowe są prowadzone na torach głównych i, ograniczenie wprowadzasz na sąsiedni tor. Nie wysyłasz drezyny czy tam czego, na tor boczny, tak?

Aderian94:
Np. taki opisy:

--- Cytuj ---Po przyjeździe pociąg będzie prowadził na torze nr 11 prace do godz. 14:00. W związku z tym wprowadza się ograniczenie prędkości 20km/h po torze nr 13 w obu kierunkach.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Po przyjeździe pociąg będzie prowadził na torze nr 10 prace do godz. 15:00. W związku z tym wprowadza się ograniczenie prędkości 20km/h po torach nr 8 i 12 w obu kierunkach.
--- Koniec cytatu ---
Były też roboty na torze 12, a ograniczenie na 10 i 14 (żeberkowy). I jak teraz wprowadzić ograniczenia prędkości na tych torach?

Zacha:

--- Cytat: melis w 08 Wrzesień 2017, 12:31:25 ---
--- Cytat: Aderian94 w 08 Wrzesień 2017, 00:33:12 ---Czy da się nakazać manewrom jechać z prędkością 40 km/h po torach wolnych?

--- Koniec cytatu ---
Nie.

--- Koniec cytatu ---
Nie prawda. Kiedy manewr ruszy spod Tm na podglądzie gruntu dajemy mu Rd1 i po  torze stacyjnym rozpędza się do 40km/h ;)

greg86:
Ale wtedy to już nie manewr. I nie jest to zgodne z przepisami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej