Forum Główne > Inne

Zmiana stanowiska a badania lekarskie.

(1/1)

centarail:
Witam. Mam małą zagwozdkę dotyczącą "polecenia andronów" przez co poniektórych.
Pracownik "awansujący" ze stanowiska dróżnika/zwrotniczego/nastawniczego na stanowisko ISDR podlega badaniom pt.zmiana stanowiska czy zerowym?

jageer:
Znajomy pracował za nastawniczego i przed egzaminem na isedr musiał zrobić badania, a za tydzień kończyły mu się badania na nastawniczego, więc robił podwójnie.... wstępne to nie były, teraz też są przepisy, że jeżeli w ciągu miesiąca zmienisz pracodawcę, a stanowisko zostaje, nie musisz robić wstępnych.

centarail:
Sam się już pogubiłem w tych całych przepisach. Czytam, czytam i im więcej czytam tym czuję że mniej rozumiem język polski  >:( Czyli zapewne polegać to będzie na normalnych badaniach "okresowych" tudzież zakończone przepisaniem badań poprzednich - jak to bywa w tej jednej wielkiej poważnej kolejowej mistyfikacji.

santiago:
no ja mam taką sytuację, że mam dwa stanowiska: nastawniczy i dyżurny. Tylko że zostałem wysłany na ISEDR w innym roku niż wypadają badania okresowe za nastawniczego. To znaczy terminy badań się nie pokrywają. I tak co roku odwiedzam medycynę pracy: raz jako nastawniczy raz jako dyżurny. Z tego pomieszania można psychologa nie przejść  :o a idąc na badania na dyżurnego były to badania wstępne czyli tak jakbym przyszedł z ulicy

zolwik:
podejmujesz prace na nowym stanowisku, więc przechodzisz padania wstępne na to stanowisko

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej