Forum Główne > Ruch kolejowy

Jazda na Sz/rozkaz

<< < (2/3) > >>

jageer:

--- Cytat: IZKR IZ w 16 Październik 2017, 22:03:23 ---No właśnie. W blokadę nie integrujemy, więc nie ma potrzeby wprowadzania tzp. Tylko paragraf 28, ustęp 16, punkt 2, lit h mówi ,że w razie nie wyświetlenia się sygnału zezwalającego wprowadzamy tzp. Dlatego pytam się i mamy tez tak jakby 2 wersje. Nie chce być nadgorliwy z tzp, a i nie olewać tego.

--- Koniec cytatu ---

Tak, samo jak kiedyś pytałeś mnie o jazdę po lewym na blokadzie 2 kierunkowej i rozkaz "S" za granicę przetaczania .... Też to jest zawiłe :)

IZKR IZ:
Dziś kontroler powiedział,  jeśli pierwszy  raz podał się i wygasł samoczynnie to jedziemy na Sz/rozkaz bez tzp, jeśli drugi raz będzie ta sama sytuacja lub semafor nie poda się to niezależnie od tego czy integrujemy w blokadę czy nie,  musimy wprowadzić wprowadzamy tzp.

Mam jeszcze kilka takich spraw co fajnie by omówić, ale wydaje mi się, że to otwieranie puszki pandory.
No z tą jazdą po lewym na 2 kierunkową to już jasne jest :P

jageer:

--- Cytat: IZKR IZ w 17 Październik 2017, 19:47:13 ---Dziś kontroler powiedział,  jeśli pierwszy  raz podał się i wygasł samoczynnie to jedziemy na Sz/rozkaz bez tzp, jeśli drugi raz będzie ta sama sytuacja lub semafor nie poda się to niezależnie od tego czy integrujemy w blokadę czy nie,  musimy wprowadzić wprowadzamy tzp.

--- Koniec cytatu ---

Też to słyszałem, że toleruje się jedno wygaszenie...... Ale zmieniłem branżę, więc już tak w temacie nie jestem.

Paweł Piotr:

--- Cytat: IZKR IZ w 17 Październik 2017, 19:47:13 ---Dziś kontroler powiedział,  jeśli pierwszy  raz podał się i wygasł samoczynnie to jedziemy na Sz/rozkaz bez tzp, jeśli drugi raz będzie ta sama sytuacja lub semafor nie poda się to niezależnie od tego czy integrujemy w blokadę czy nie,  musimy wprowadzić wprowadzamy tzp.
--- Koniec cytatu ---
Dobrze by było zapytać tego "mędrca" o podstawę prawną takiej interpretacji, czyli o wskazanie konkretnego przepisu, który nakazuje właśnie taki sposób postępowania.

IZKR IZ:
Traktujemy to jako usterkę. Raz mógł zmienić obraz np. zanik napięcia. Sytuacja powtarza się więc jest usterka, wtedy jako niemożność podania semafora, nie ważne że droga utwierdza się i reszta urzedzen pracuje prawidłowo. Dyżurny nie wie czy żarówka przepalila się
Tak mi powiedziano.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej