Forum Główne > Ruch kolejowy

Pociąg roboczy, tor zamknięty i tym podobne sprawy.

(1/3) > >>

centarail:
Pytanie nr 105 z bazy pytań na egzamin okresowy ISDR- 2017.

"Jak długo pociąg roboczy wyprawiony na tor zamknięty zachowuje swe określenie i numer?"

Jedyne odwołanie jakie znalazłem w Ir-1 to §35 punkt 2 i 4. Szukam, szukam i znaleźć nic więcej nie mogę. Jakieś pomysły czy kurza ślepota?

centarail:
A już znalazłem. Dla potomnych: §55 punkt 5.

centarail:
Pytanie nr 106 (z tej samej bazy pytań)
"Czy pociąg roboczy może wyjechać na tor zamknięty na sygnał zezwalajacy na semaforze?" (jakieś takie kulawe to pytanie bo nie wiadomo czy wyprawiony jest do km czy ze zjazdem w sąsiednim posterunku).

Pytanie nr 107 "Na podstawie jakiego rozkazu pisemnego pociąg roboczy może wyjechać na tor zamknięty?"

Pytanie nr 29 "Kiedy dla pociągów wyprawianych na czynny tor szlakowy w czasie zamknięcia toru sasiedniego nie stosuje się telefonicznego zapowiadana?" (też jakieś skopcone bo chyba nie powinno być "nie" lub chodzi o to kiedy wprowadza się TZP osobnym telefonogramem).

IZKR IZ:
106. Tak. W przypadku jazdy do następnej stacji. Pytanie proste czy moze, ogólnie, instrukcja dopuszcza taki przypadek.
107. R-305
29. Gdy blokada liniowa jest przystosowana do takiego prowadzenia ruchu.

centarail:
Tyle to ja wiem. Tylko chodzi mi o konkretne paragrafy, bo ambitny kontroler nie przepuści odpowiedzi "tak-bo tak".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej