Forum Główne > Testowo

Przejazd do Zbyszek

(1/3) > >>

dp116:
Witam.
Mam problem. Na przejeździe do Testowa Zachód pojawiła się usterka czujników. Czy wie ktoś może jak to naprawić? Dodaję, że w menu "Usterki" wszystko gra.

krzysiek13000:
W zakładce RASP-UZK wciskasz prawym przyciskiem myszy z Ctrlem "Zerowanie". Wszystko oczywiście opisane w pomocy, ale kto by to czytał...

Paweł:
To jest taka pseudousterka, która nie jest trwałym stanem, tylko zdarzeniem (niepoprawne zliczenie osi) - zatem nie można jej naprawić i nie jest pokazywana w usterkach. Powoduje jednak "zawieszenie" liczników osi, które trzeba wyzerować. W obecnej wersji helpa faktycznie nie jest to dość przejrzyście opisane.

PS. Jesteś setnym użytkownikiem :)

krzysiek13000:
Rzeczywiście w pomocy nie ma o tym ani słówka, a byłem przekonany że gdzieś o tym przeczytałem, z pewnością tu http://isdr.pl/index.php/topic,23.msg290.html#msg290. Zwracam więc Honor, w pomocy o tym nie było :)
Swoją drogą można by było pozbierać te i inne pytania i metodą Ctrl+C, Ctrl+V zrobić FAQ. Prędzej ktoś odwiedzi ten dział, niż przeczyta dokumentację, tym bardziej że powstaje nowa, lepsza (i dłuższa) dokumentacja, a takiej z pewnością każdy czytać nie będzie.
To taka mała sugestia z mojej strony.

Paweł:

--- Cytat: krzysiek13000 w 12 Październik 2011, 23:19:27 ---Rzeczywiście w pomocy nie ma o tym ani słówka,
--- Koniec cytatu ---

Bez przesady znowu, jest tam strona o RASPie, na której są opisane dostępne polecenia.

--- Cytat: krzysiek13000 w 12 Październik 2011, 23:19:27 ---Swoją drogą można by było pozbierać te i inne pytania i metodą Ctrl+C, Ctrl+V zrobić FAQ.
--- Koniec cytatu ---

Dobry pomysł, też o tym myślałem.

--- Cytat: krzysiek13000 w 12 Październik 2011, 23:19:27 ---Prędzej ktoś odwiedzi ten dział, niż przeczyta dokumentację, tym bardziej że powstaje nowa, lepsza (i dłuższa) dokumentacja, a takiej z pewnością każdy czytać nie będzie.
--- Koniec cytatu ---

Ale z FAQ wszystkiego się nie dowie. Mam jednak nadzieję że ktoś do nowej dokumentacji zajrzy, bo co prawda będzie dłuższa, ale za to dużo łatwiej będzie w niej znaleźć potrzebne rzeczy i będą one dokładniej opisane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej