Forum Główne > Testowo

Wjazd do Ślemienia

(1/2) > >>

dp116:
Witam. Mam taki problem: pociągi, które wyjeżdżają do Ślemienia zatrzymują się na wjazdowym na tą stację. Mimo, że informuję dyżurnego ruchu, to ciągle na tym Semaforze jest czerwone i tworzą się "korki". Dlatego po torze 1 wprowadziłem zapowiadanie tel. Kiedy chcę je odwołać, to on ciągle się pyta o zgodę. Jak usunąć te 2 problemy. Proszę o odpowiedź. :(

krzysiek13000:

--- Cytat: dp116 w 05 Listopad 2011, 10:47:22 ---Mimo, że informuję dyżurnego ruchu, to ciągle na tym Semaforze jest czerwone i tworzą się "korki".
--- Koniec cytatu ---
W jaki sposób informujesz dyżurnego? W pomocy jest napisane:

--- Cytuj ---Po wyjeździe należy zadzwonić na łącze "Tfpc Ślemień" i zgłosić dyżurnemu ruchu stacji Ślemień odjazd pociągu, wpisując jego numer i wciskając przycisk "Odjazd" (podanie godziny nie jest wymagane - można skasować zawartość tego pola).
--- Koniec cytatu ---
Zawsze tak robiłem i nie miałem żadnych problemów, może nie wciskasz "Odjazd" tylko coś innego, np. "Żądanie Pozwolenia"?
Jeśli nie zgłosisz odjazdu pociągu, Ślemień zadzwoni do Ciebie i zapyta "Co wyjechało?" czy jakoś tak. Tak przynajmniej było w wersji 060511, nie mam możliwości sprawdzić jak jest teraz, ale domyślam się że tak samo.

dp116:
Wpisuję tak jak mówisz. Też nie miałem problemów, a teraz tak nagle.

Paweł:
Sprecyzuj co się dzieje, najlepiej załącz plik sav. Jak odwołujesz TZP, to zapewne Ślemień chce zmienić kierunek blokady i dlatego pyta o pozwolenie, choć nie bardzo rozumiem, po co w ogóle wprowadzasz TZP w takiej sytuacji.

dp116:
Oto zapis. Semafor P we ślemieniu chyba jest zepsuty. Wprowadziłem TZP, ponieważ jak wyślę pociąg po torze 2 to przy wjazdowym do śl mi stanie. :( A na jednym torze musi być zapowiadanie, bo może dojść do zderzenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej