Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Aktualny stan rozwoju projektu

<< < (3/11) > >>

Paweł:
Tak, nowy format rozkładu jazdy oraz edytor opierają się na trasach złożonych z wielu punktów - oprócz ogólnych właściwości pociągu wprowadzane są godziny przyjazdu, odjazdu i inne właściwości dla różnych punktów trasy.

W rozkładzie przeznaczonym dla pojedynczego posterunku trasy muszą obejmować przynajmniej sąsiednie posterunki. Można też wprowadzać dłuższe fragmenty tras lub całe trasy, i wówczas plik rozkładu użyty może być przez różne posterunki leżące na zdefiniowanych trasach.

Jeżeli wprowadzona trasa sięga poza sąsiednie posterunki, w SWDR w zakładce trasy potwierdzane będą czasy przyjazdów i odjazdów kolejnych punktów według rozkładu jazdy i bieżącego opóźnienia, nie jest przy tym odwzorowane powstawanie wtórnych opóźnień np. wskutek oczekiwania na krzyżowanie (może zostanie to dodane w przyszłości).

zolwik:
Czyli godziny przyjazdu i odjazdu są ręcznie czy jednak jakoś z automatu?

Paweł:
Zasadniczo ręcznie, choć jest też przewidziana funkcja automatycznego uzupełnienia godzin wg podanych czasów jazdy i postoju dla poszczególnych punktów trasy. Dodatkowo jest możliwość graficznej edycji wprowadzonego rozkładu na wykresie ruchu.

Wannabe:
Cześć! Bardzo cieszy mnie sukces tego projektu, zwłaszcza że nie znam drugiego tak dobrego i darmowego symulatora USRK, który odzwierciedlałby polskie realia. Dobrze wiedzieć, że wszystko idzie do przodu. Nie ukrywam, że z niecierpliwością czekam na nowe stacje i posterunki, również te z mojej okolicy. Życzę powodzenia.

silenthunter183:
Tak jak kolega wyżej, nie ukrywam że również czekam na dalszy rozwój projektu. Żałuję że odkryłem go tak późno, ale cieszy mnie że mimo iż projekt powstał kilka lat temu to dalej będzie rozwijany i nie został zapomniany :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej