Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Aktualny stan rozwoju projektu

<< < (9/11) > >>

Wowas08:

--- Cytat: Paweł w 23 Listopad 2020, 02:59:37 ---Nowa wersja symulatora wraz z dwiema nowymi stacjami rzeczywistymi została udostępniona w dziale Download.

Uruchomiony został również profil fb projektu, na którym dodatkowo zamieszczane będą informacje o nowościach: https://www.facebook.com/ISDRpl

--- Koniec cytatu ---
Witam pobrałem o 5:00 i śmiga jak należy dzięki wielkie za pracę w którą włożyliście tyle sił i czasu. :D :D :D

jageer:
Osielec... Powrót do historii ;) pamiętam jak klikałem na oślep w pierwszą wersję :)

Paweł:

--- Cytat: Robert w 23 Listopad 2020, 04:05:44 ---To co możnaby według mnie jeszcze usprawnić w powiększeniu 150%, to stworzenie go w rozdzielczości 1920x1080 tak, aby zmieścił się na ekranie z ustawioną taką właśnie rozdzielczością bez konieczności przewijania go w lewo i prawo.
--- Koniec cytatu ---

Zobrazowanie pulpitu jest rastrowe, tak jak w starych wersjach, tyle że teraz doszły różne rozmiary grafik. Płynne skalowanie nie jest możliwe i nie da rady dokładnie dopasować pulpitów o różnych rozmiarach do rozdzielczości. Być może w przyszłych wersjach dodana zostanie jeszcze skala 125%.

--- Cytat: Robert w 23 Listopad 2020, 04:05:44 ---Kolejną rzeczą na którą zwróciłem uwagę jest to, że nowe okienka nie pojawiają się na pasku zadań.
--- Koniec cytatu ---

To domyślne zachowanie aplikacji tworzonej w Lazarusie, sprawdzę czy da się to zmienić.

--- Cytat: Robert w 23 Listopad 2020, 04:05:44 ---Mam także problem z obługą przejazdu w kilometrze 20.239, mianowicie klawisz SHIFT nie działa tak jak w poprzedniej wersji.
--- Koniec cytatu ---

Celowa zmiana. Może i było to wygodne, ale mało realistyczne i nadużywane. Teraz trzeba przy każdym zamykaniu/otwieraniu obsługiwać pulpit przejazdu, tak jak w rzeczywistości ;)

--- Cytat: Robert w 23 Listopad 2020, 04:05:44 ---I jako ostatnie okienko SEPE-SWDR: czy nie byłoby możliwości na alternatywną wersje ciemną, tak jak można to zmienić w przypadku podglądu terenu?
--- Koniec cytatu ---

Chętnie bym poprzerabiał SWDR pod kątem poprawy ergonomii i dodał wersję ciemną, ale to już nie będzie symulacja SWDR...

darwin124:
prosze jak będzię następna update prosze o gdańsk oliwe skm i pkp

Paweł:

--- Cytat: darwin124 w 23 Listopad 2020, 15:23:18 ---prosze jak będzię następna update prosze o gdańsk oliwe skm i pkp

--- Koniec cytatu ---

Gdańsk Oliwa PKP to nawet nie jest posterunek ruchu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej