Zobrazowanie pulpitu jest rastrowe, tak jak w starych wersjach, tyle że teraz doszły różne rozmiary grafik. Płynne skalowanie nie jest możliwe i nie da rady dokładnie dopasować pulpitów o różnych rozmiarach do rozdzielczości. Być może w przyszłych wersjach dodana zostanie jeszcze skala 125%.
W takim razie skala 125% wydaje się być świetnym kompromisem.
Celowa zmiana. Może i było to wygodne, ale mało realistyczne i nadużywane. Teraz trzeba przy każdym zamykaniu/otwieraniu obsługiwać pulpit przejazdu, tak jak w rzeczywistości
Rozumiem. Ja nie pracuje na kolei, a temat przejazdów znam z perspektywy osoby, która czeka aż otworzą (się) rogatki.
Zgłosiłem to dlatego, że jest to świerzo wydana wersja i jakieś drobne niedopatrzenia mogą się znaleźć. Wcześniej nikt tego w tym temacie nie zasygnalizował, więc zrobiłem to ja.
Chętnie bym poprzerabiał SWDR pod kątem poprawy ergonomii i dodał wersję ciemną, ale to już nie będzie symulacja SWDR...
Tu podobnie jak wyżej: nigdy nie widziałem jak wygląda prawdziwy SWDR stąd nie umiem ocenić jego stopnia odwzorcowania.
Na szczęście na domowym komputerze jasność czy nawet kolory można sobie spersonalizować w inny sposób, więc nie jest to jakiś uciążliwy problem.
Dziekuje za odpowiedź.