Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Posterunek 3 - pytanie

(1/4) > >>

Bejdam:
Witam,

Mam pytanie, dlaczego w mojej gestii jest powiadomienie dróżnika przejazdowego o odjeździe pociągu z Liskowa Miasta do Liskowa, czyli w moim kierunku? Czy to nie dyżurny z Miasta jako wyprawiający pociąg ma obowiązek powiadomić posterunek 3? Jeśli wszystko jest w porządku i tak powinno być i ja o czymś nie wiem, to jak zgłaszać zamknięcie przejazdu w takiej sytuacji? Ja to próbowałem robić tak: dwa dzwonki, info że pociąg wjeżdża, ale w takiej sytuacji nie dzieje się nic, dróżnik nie chce zamknąć przejazdu. Jeśli ja wyprawiam pociąg, zapowiadam jednym dzwonkiem dodatkowo mówię że pociąg odjeżdża to zamknięcie przejazdu niemal natychmiastowe :)

melis:
Jeden dzwonek dla numeru nie parzystego, dwa dla parzystego. A który jest który, to już dojdziesz sam. A czemu to Ls ma informować, to już nie wiem. Wiedz jednak, że posterunek Ls, nie jest oficjalnym, ani nie jest ukończony i zawiera pewne błędy.

Bejdam:
Który to który to ja wiem, dziwni mnie jednak fakt, że Lisków musi powiadamiać dróżnika nawet, gdy pociąg wyprawia sąsiednia stacja. Ale jeśli mówisz, że Ls ma pewne błędy to trzeba to zaakceptować. Dzięki!

W.F.:
Z post. 3 to jest taka dziwna sprawa, że jak wyprawiasz pociąg do LM to zgłaszasz wjazd pociągu, a jak pociąg odjeżdża z LM to na post. 3 zgłaszasz odjazd pociągu. Ja tak właśnie robię i wtedy dróżnik reaguje zgodnie z oczekiwaniem, tzn. przy pociągu wyprawianym z Liskowa zamyka przejazd z opóźnieniem a przy pociągu wyjeżdżającym z Miasta, przejazd zamyka natychmiast. Trochę to dziwne, bo wygląda tak, jakby post. 3 był powiadamiany z LM, ale działa.

greg86:
Na post. 3 wysyłam dzwonki zgodnie z kierunkiem wjazdu, w chwili odjazdu pociągu ze stacji lub planowanego odjazdu z przystanku Lisków Rynek

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej