Nie pamiętam, jak to dokładnie działało w Liskowie i w Liskowie Mieście, ale wiem, że miało znaczenie, czy dzwoniąc do posterunku 3 dajemy pojedynczy sygnał dzwonkowy czy podwójny oraz to, czy powiemy "Pociąg nr xxx wjeżdża" albo "Pociąg nr xxx odjeżdża".
Sprawdź więc, które z poniższych rozwiązań działają:
Gdy dyżurujesz w Liskowie:
1. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa Miasta, to zadzwoń do posterunku 3 używając pojedynczego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx odjeżdża".
2. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa Miasta, to zadzwoń do posterunku 3 używając pojedynczego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx wjeżdża".
3. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa Miasta, to zadzwoń do posterunku 3 używając podwójnego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx odjeżdża".
4. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa Miasta, to zadzwoń do posterunku 3 używając podwójnego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx wjeżdża".
Dla każdego z tych rozwiązań może być także konieczne, żeby po przejeździe pociągu przez posterunek 3 zadzwonić tam jeszcze raz i poprosić o otwarcie przejazdu.
Gdy dyżurujesz w Liskowie Mieście:
1. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa, to zadzwoń do posterunku 3 używając pojedynczego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx odjeżdża".
2. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa, to zadzwoń do posterunku 3 używając pojedynczego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx wjeżdża".
3. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa, to zadzwoń do posterunku 3 używając podwójnego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx odjeżdża".
4. Gdy pociąg odjeżdża/wjeżdża do/z Liskowa, to zadzwoń do posterunku 3 używając podwójnego sygnału dzwonkowego i powiedz "Pociąg nr xxx wjeżdża".
Dla każdego z tych rozwiązań może być także konieczne, żeby po przejeździe pociągu przez posterunek 3 zadzwonić tam jeszcze raz i poprosić o otwarcie przejazdu.
Mam nadzieję, że pomogłem