Forum Główne > Ruch kolejowy

Pytanie - R146 stacja Testowo

<< < (3/4) > >>

Paweł:

--- Cytat: Wowas08 w 11 Listopad 2020, 20:32:08 ---radzę najpierw trochę się zapoznać z dokumentacją, to ponoże stawiać pierwsze kroki. Dokumentację pobierasz razem z symulatorem.

--- Koniec cytatu ---

Kwestie poruszane w tym wątku nie mają nic wspólnego z dokumentacją symulatora.

Bejdam:

--- Cytat: Wowas08 w 11 Listopad 2020, 20:32:08 ---
--- Cytat: Bejdam w 11 Listopad 2020, 13:22:19 ---Ja absolutnie nie jestem dyżurnym ruchu. Czy ten symulator jest przeznaczony tylko dla DR? Owszem pracuje na kolei w zakładzie napraw lokomotyw, ale nie jestem związany z prowadzeniem ruchu kolejowego, bez obaw. Symulator znalazłem nie tak dawno temu i mnie zainteresował. A z racji tego, że pewnych rzeczy nie rozumiem - pytam. Bo zapisy w ir-1 nie są jeszcze dla mnie aż tak oczywiste.

--- Koniec cytatu ---
Ten symulator jest dla wszystkich tylko radzę najpierw trochę się zapoznać z dokumentacją, to ponoże stawiać pierwsze kroki. Dokumentację pobierasz razem z symulatorem.

--- Koniec cytatu ---

W dokumentacji nie jest opisany sposób prowadzenia R146.

Bejdam:
W załączniku dwa pliki - szlak z/do Liskowa i z/do Ślemienia. Tym razem nocka, by było mi troszkę łatwiej. Tak wiem że nie powinienem był wypełniać tego ołówkiem, aczkolwiek myślę że do nauki mogę sobie pozwolić na taki zabieg by po prostu nie marnować papieru. Troszkę słabo widać, jakby co ewentualnie poprawie całość długopisem. I pominąłem zapis początku dyżuru na samym początku.

Nie widziałem trochę co zrobić z pociągiem 63116, który u mnie łączy się z 43110. Z racji tego, że początkowo 63116 przyjąłem na tor 2 - i tak też wpisałem w R146, to aby grupa wagonów ze Zbyszek znajdowała się na końcu składu (wedle uwag w SWDR) musiałem przestawić go na tor 4, gdzie bieg skończył 43110. I przy wyprawianiu pociągu do Ślemienia byłem zmuszony wpisać odjazd z toru numer 4. W rubryce 7 zaznaczyłem tylko, że było łączenie pociągów.

I jak to jest jeśli chodzi o chronologie czasu, czy musi ona być bezwzględnie zachowana? Tzn w górnym wierszu 6308 odjechał ode mnie w str. Śl o 18:20, a pod spodem o 18:19 od strony Ślemienia przyjechał 36245. Czy ten zapis jest poprawny?

EN57-002:

--- Cytat: Bejdam w 12 Listopad 2020, 15:44:16 ---... by po prostu nie marnować papieru.

--- Koniec cytatu ---
By nie marnować papieru, przerobiłem R146 na trochę mniejsze i miast 25 wierszy mam 44, bowiem na moim RJ, jest spory ruch i zużywałbym ryzy papieru.
(w załączniku)

EN57-002:
Ale to chcesz oryginał w normalny formacie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej