ISDR - Symulator prowadzenia ruchu kolejowego

Forum Główne => ISDR - Stacje i posterunki => Lisków (stara wersja symulatora) => Wątek zaczęty przez: Celador w 12 Września 2019, 12:30:23

Tytuł: Błąd w km. przejazdu
Wiadomość wysłana przez: Celador w 12 Września 2019, 12:30:23
Witam.

Wystąpiła mi usterka na przejeździe w km 69,691. Wprowadziłem ograniczenie prędkości w tym km do Wilamowic i pociągi jadące po 2 nie zwalniały. Gdy wypuszczałem pociąg od siebie dyktowałem im "O", i tu była reakcja na rozkaz pisemny na tym przejeździe. Poszperałem i zauważyłem że wprowadzając informacje o usterce przejazdu do Wilamowic jest (chyba) błąd w kilometrażu, bo możemy wybrać tylko km 69,708 a nie 69,691. Chyba tu leży problem.

Pozdrawiam.


Tytuł: Odp: Błąd w km. przejazdu
Wiadomość wysłana przez: jageer w 16 Września 2019, 22:34:12
A zgłosiłeś usterkę do Tęczy / Wilamowic (napisałeś że wprowadziłes ograniczenie - więc teoretycznie dobrze)? Dla pociągów wyprawianych od Wilamowic - one powinny dyktować i powinna być reakcja ...