ISDR - Symulator prowadzenia ruchu kolejowego

Forum Główne => ISDR - Stacje i posterunki => Lisków (stara wersja symulatora) => Wątek zaczęty przez: maro198805 w 03 Listopada 2019, 07:34:21

Tytuł: Brak sterowania
Wiadomość wysłana przez: maro198805 w 03 Listopada 2019, 07:34:21
Witam, chciałem trochę potrenować na większej stacji więc uruchomiłem Lisków, niestety nie działają przebiegi ani semafory, tarcz też nie mogę podać. Jedynie mogę sterować rozjazdami i blokadą. Nie wiem co robię źle, w Testowie wszystko działa myślałem że tutaj też jest tak samo. Pomożecie?
Tytuł: Odp: Brak sterowania
Wiadomość wysłana przez: W.F. w 03 Listopada 2019, 08:12:58
Masz włączone automatyczne nastawianie przebiegów?. W Liskowie pulpit obsługuje się trochę inaczej niż w Testowie. Radzę przeczytać instrukcję.
Tytuł: Odp: Brak sterowania
Wiadomość wysłana przez: lucznik49 w 03 Listopada 2019, 08:18:26
Na Liskowie jest domyślnie włączone nastawianie przebiegowe, czyli wskazujesz, że np. pociąg spod semafora A ma wjechać na tor 8. Aby to zrobić, klikasz na przycisk semafora z przyciśniętym klawiszem Shift, a potem na czarno-biały przycisk przy odpowiednim torze. W pełni masz to opisane w punkcie 3.1 instrukcji Liskowa.
Tytuł: Odp: Brak sterowania
Wiadomość wysłana przez: Meril w 03 Listopada 2019, 16:17:24
Albo można wyłączyć nastawienie przebiegowe i sterować tak jak w testowie ;)
Tytuł: Odp: Brak sterowania
Wiadomość wysłana przez: W.F. w 03 Listopada 2019, 16:48:50
cyt.: "Albo można wyłączyć nastawienie przebiegowe i sterować tak jak w testowie"
Tylko wtedy jest trochę zabawy z układaniem dróg ochronnych.
Tytuł: Odp: Brak sterowania
Wiadomość wysłana przez: maro198805 w 03 Listopada 2019, 20:38:15
Nie spotkałem się z czymś takim mam w okolicy typ E ale taki jak w Testowie. Natomiast sam pracuję przy konserwacji IZH i te mają wybieranie całych przebiegów z tym że tutaj podaje się początek i koniec oraz osobnym przyciskiem przebieg pociągowy lub manewrowy.