ISDR - Symulator prowadzenia ruchu kolejowego

Forum Główne => ISDR - Stacje i posterunki => Lisków Miasto (stara wersja symulatora) => Wątek zaczęty przez: EN57-002 w 18 Kwietnia 2016, 13:00:06

Tytuł: Błąd Post.3
Wiadomość wysłana przez: EN57-002 w 18 Kwietnia 2016, 13:00:06
Testując RJ w Liskowie Mieście, już drugi raz zauważyłem, że jak daję się polecenie zamknięcia rogatek na post. 3, a po przejeździe poc. polecenie otwarcia rogatek, to post. 3 zgłasza: "Pociąg 44214 nie przejechał.", choć on już jest na p.o. Lisków Zarzecze.
Tytuł: Odp: Błąd Post.3
Wiadomość wysłana przez: melis w 18 Kwietnia 2016, 18:13:16
A tam obsługa, nie działa przez parzyste/nieparzyste, dzwonki?
Tytuł: Odp: Błąd Post.3
Wiadomość wysłana przez: EU07 w 19 Kwietnia 2016, 07:15:39
Pokaż okno debugowania.

Nadaj: "Pociąg 44214 zatrzymany.", a potem "Otwórz przejazd." Powinno to tymczasowo rozwiązać problem.
Tytuł: Odp: Błąd Post.3
Wiadomość wysłana przez: EN57-002 w 19 Kwietnia 2016, 15:57:42
A tam obsługa, nie działa przez parzyste/nieparzyste, dzwonki?
Ależ oczywiście, że działa, ale jak z przyczyn techniczno-ruchowych zapomniałem dać dzwonka, to aby nie trzymać składu pod odstępowym, dzwonię i nakazuję zamknąć rogatki, co jest przecież w programie dopuszczalne, natomiast po poleceniu otwórz Post.3 daje komunikat j/w.
Pokaż okno debugowania.
Nie mam tego zapisanego, ale przy następnym razie dam debugowanie.
Nadaj: "Pociąg 44214 zatrzymany.", a potem "Otwórz przejazd." Powinno to tymczasowo rozwiązać problem.
Ale nie mam problemu z prowadzeniem ruchu, wszak post.3 nie daje zgód na wyprawienie następnego poc., tylko ten komunikat jest niezgodny z rzeczywistością, a że to już chyba drugi raz to zapamiętałem i dlatego tu notka.