ISDR - Symulator prowadzenia ruchu kolejowego

Forum Główne => Symulator ISDR => ISDR Lisków => Wątek zaczęty przez: Wojtip w 22 Sierpień 2020, 18:03:42

Tytuł: Defekt lokomotywy z "Wilamowic" Proszę pomóc
Wiadomość wysłana przez: Wojtip w 22 Sierpień 2020, 18:03:42
Witam
Proszę mi wytłumaczyć jak prawidłowo postąpić z sytuacją z która walczę już drugi dzień i nadal lipa.
Mianowicie.
Pociąg jadący z "Wilamowic" numer 28114 ulega awarii zatrzymuje się przed semaforem "D" tor "2" przed samym posterunkiem "pods Tęcza"
co należy zrobić aby go ściągnąć.
(nie będę może opisywał co zrobiłem aby nie mieszać) może napiszę tylko ze gdy sprowadziłem skład ze szlaku "Wilamowice" nadal na szlak nic nie puszczają, a gdy ja chcę puścić :-[ dostaje sygnał o zajetości toru przez własnie ten skład.
Proszę o podpowiedź.  :o
Tytuł: Odp: Defekt lokomotywy z "Wilamowic" Proszę pomóc
Wiadomość wysłana przez: Wojtip w 29 Sierpień 2020, 16:36:31
Kompletnie nikt nie miał sytuacji z awarią loka na szlaku????
Tytuł: Odp: Defekt lokomotywy z "Wilamowic" Proszę pomóc
Wiadomość wysłana przez: greg86 w 30 Sierpień 2020, 21:20:57
Zgłoś zamknięcie toru szlakowego z Wilamowic, zamów loka albo wykorzystaj jakiś znajdujący się na stacji i ściągasz skład, po ściągnięciu składu otwórz tor szlakowy. W międzyczasie ruch prowadzi się po jednym torze z/do Wilamowic.
Tytuł: Odp: Defekt lokomotywy z "Wilamowic" Proszę pomóc
Wiadomość wysłana przez: Wojtip w 04 Wrzesień 2020, 11:25:26
Zgłoś zamknięcie toru szlakowego z Wilamowic, zamów loka albo wykorzystaj jakiś znajdujący się na stacji i ściągasz skład, po ściągnięciu składu otwórz tor szlakowy. W międzyczasie ruch prowadzi się po jednym torze z/do Wilamowic.

Tak robiłem ____ efekt po ściągnięciu loka ze szlaku Tęcza cały czas krzyczy o obecności zepsutego pociągu na szlaku.\

Rozwiązaniem było "Nakaz jazdy dla zdefektowanego składu" ten mimo ze stał zepsuty ruszył i sobie pojechał dalej.
Dziękuje za zainteresowanie.
Tytuł: Odp: Defekt lokomotywy z "Wilamowic" Proszę pomóc
Wiadomość wysłana przez: Paweł w 04 Wrzesień 2020, 12:45:52
Jeżeli posterunek Tęcza twierdzi że odstęp jest zajęty przez ten pociąg, zgłoś mu telefonicznie "(numer) przyjechał".
Tytuł: Odp: Defekt lokomotywy z "Wilamowic" Proszę pomóc
Wiadomość wysłana przez: Wojtip w 05 Wrzesień 2020, 15:13:46
Tak zgłaszałem i nadal widział jako zajęty. kombinowałem różnie. Najważniejsze że szlak się zwolnił.
Tytuł: Odp: Defekt lokomotywy z "Wilamowic" Proszę pomóc
Wiadomość wysłana przez: Dulson w 07 Wrzesień 2020, 21:16:05
Daj plik save.