Autor Wątek: Nie mogę potwierdzić przebiegu na Krakowie Głównym  (Przeczytany 2270 razy)

Offline Paweł

• Administrator
  • Użytkownik
Odp: Nie mogę potwierdzić przebiegu na Krakowie Głównym
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Grudzień 2024, 22:03:49 »
Początkowo zakładałem że każdy posterunek będzie miał tablicę zależności, jednak wykonanie takiej tablicy jest bardzo pracochłonne, więc pozostawiam to jako opcjonalny element dokumentacji, zakładając że nietypowe zależności opisywane będą w formie uwag na planie schematycznym.

Dla Krakowa Głównego na planie opisane są zależności dróg ochronnych, natomiast zależności ochrony bocznej są typowe - trzeba przejrzeć czy zwrotnice wzdłuż drogi przebiegu są chronione położeniami ochronnymi innych zwrotnic i wykolejnic (zwłaszcza wykolejnic, które są w położeniu zasadniczym otwarte). Możliwe są przy tym wszystkie przebiegi wariantowe na jakie pozwala układ torowy (może być to nie do końca zgodne z rzeczywistością - nie znam oryginalnej tablicy zależności).

Offline Paweł Piotr

• Użytkownik
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Grudzień 2024, 10:03:33 »
"Możliwe są przy tym wszystkie przebiegi wariantowe na jakie pozwala układ torowy (może być to nie do końca zgodne z rzeczywistością - nie znam oryginalnej tablicy zależności)." To bardzo ułatwia obsługę i planowanie jazd - w tym jazd równoległych i równoczesnych. Super!

Offline Frozen Bok

• Użytkownik
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Grudzień 2024, 14:11:58 »
Dziękuję!