Forum Główne > Urządzenia srk

Projekty stacji i pulpitów nastawczych (zasady w pierwszym poście)

<< < (4/17) > >>

jageer:
Nie wiem jaki sens ma to żądanie zgody .... Tak na prawdę to SP3 po spełnieniu warunków daje zgodę do dysponującej, a wtedy dopiero dysponująca nakaz na sp5 - tak to wygląda... - jeżeli jedna nastawnia np. układa część drogi, a druga drugi kawałek i wyświetla semafor

suwak:

--- Cytat: jageer w 18 Sierpień 2021, 20:07:13 ---Nie wiem jaki sens ma to żądanie zgody .... Tak na prawdę to SP3 po spełnieniu warunków daje zgodę do dysponującej, a wtedy dopiero dysponująca nakaz na sp5 - tak to wygląda... - jeżeli jedna nastawnia np. układa część drogi, a druga drugi kawałek i wyświetla semafor

--- Koniec cytatu ---

Żądanie zgody ma sens informacyjny. Spotkałem się z takim rozwiązaniem. Oczywiście bez żadnych zależności. Przycisk na dysponującej, a na wykonawczej lampka i tyle.

jageer:
No właśnie - dysponująca żąda zgody, a tu wykonawcza do wykonawczej o ile dobrze widziałem .... Dlatego jestem zdziwiony. Oczywiscie jest to obwód informacyjny bez zależności ...

michAL_en57:
Do czego miałyby służyć przełączniki Vmax/40/60 km/h/Stój/100 km/h?

Paweł:

--- Cytat: Dawid_201 w 22 Październik 2021, 19:58:54 ---W załącznikach dołączam pulpity ;).

--- Koniec cytatu ---

Przeczytaj pierwszy post w wątku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej