Forum Główne > Kraków Główny
Pytania dot. posterunku i propozycja ulepszenia
mcgiwer:
Witam. Mam kilka propozycji ulepszenia posterunku.
1. w "Urządzeniach łączności" zauważyłem możliwość wywołania "Kontentery SBL" oraz "Przekaźnikownia", których nie jestem w stanie zlokalizować na podglądzie ze względu na brak etykiet części obiektów. Czy istniała by możliwość dodania odpowiednich etykiet na podglądzie?
2. Czy istniała by możliwość pododawania etykiet numerów torów ? Było by to pomocne podczas wyprawiania składów
3. Na pulpicie, część przycisków ma niekompletne etykiety (brakuje części numerycznej). Czy można prosić o ich poprawienie?
Powyższe ułatwiło by obsługę osobom które nie znają jeszcze posterunku a chcieli by spróbowa na nim swoich sił.
WZLoviche:
2. Na pulpicie wszystkie tory są oznaczone numerami, szlakowe również.
3. Jeśli chodzi o przyciski zwolnienia przebiegu manewrowego, to niekompletne etykiety mają tylko te, które już dawno nie istnieją w terenie, więc przyciski są bezużyteczne.
Pozdrawiam.
Hans:
1. W symulatorze jest to nie przydatne. Te łącza służą np do kontaktu z automatykiem naprawiającym urządzenia SBL w kontenerach na szlaku. Do przekaźnikowni tak samo.
mcgiwer:
Zauważyłem też inne potencjalne problemy, jak m.in.:
* sygnalizacja i utwierdzenie przebiegu dla manewrów nie jest zawsze automatycznie wygaszane po przejeździe składu lub lokomowywy i trzeba to robić ręcznie
* dla KGZ nie zawsze zlicza osie, przez co nie ma możliwości zablokowania bloku końcowego (lub początkowego) i wyłączenia utwierdzenia kierunku, przez co po wyprawieniu pociągu nie można podać sygnału zezwalającego gdy poprzedni dotrze do następnego posterunku i trzeba albo wystawiać rozkaz "S" lub puszczać na "Sz"Myślę że warto by było sprawdzić przyczynę
WZLoviche:
1. Celowy zabieg.
2. Mam przesymulowane 72 godziny na Krakowie i ani razu nie miałem tego problemu, także "myślę że warto by było sprawdzić" czy wszystko robisz poprawnie.
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej