Witam!!!
Jestem tu nowy, a symkiem zapoznaje się od paru dni. Mam pewien problem i spostrzeżenie, lecz chciałbym zaznaczyć, że jestem tylko miłośnikiem kolei nie specjalistą, wiec i moje uwagi mogą być błędne.
1. Składy z Ślemienia mijają na semaforze wjazdowym do Testowa sygnał "S5". Zastanawiam się, czy nie pasował by tu lepiej sygnał "S13". Składy mijają rogatki no i rozjazdy wiec prędkość 40 km/h była by chyba wskazana.
2. Mam problem ze składem 332151 jadącym z Ślemienia do Testowa. Składa się ze "Stonki" i węglarek. Za bardzo nie wiem co z tym składem zrobić. W SWDR jest opis, że należy wymienić wagony na placu ładunkowym, ale tam stoją już węglarki do Ślemienia. W Wyciągu, są za to adnotacje: 1-wymiana wagonów na placu ładunkowym, 3- odłączenia grupy wagonów do Zbyszek na pociąg 34191, 5-zmiana czoła, zmiana na 643531, 1)-brak wyjaśnienia.
Składu 643531 nie mogłem odnaleść w rozkładzie jazdy.
Skład 34191 ma skrót MPS - Międzywojewódzkich pośpiesznych ze spółki IC wiec jest - chyba - składem pasażerskim, więc jaką grupę wagonów ma odłączyć - węglarki? Poza tym zaczyna bieg w Testowie.
Co ze "Stonką"? Czy zmienia numer na 643531 i gdzie ją posłać, a może zostaje na stacji?
Gdzie posłać te węglarki i z jakim numerem?
Dziękuję za wyjaśnienia.
Projekt symulatora bardzo mi się podoba. Miałem możliwość przyglądania się pracy dyżurnego ruchu do puki istniała jeszcze nastawnia na Dw. Łódź Fabryczna. Zabawa na takim symulatorze jest lepsza niż przyglądanie się i daje efekt pewnej wprawy w pracę dyżurnego. ISDR stanie się 2 ulubionym symkiem po "Maszynie EU-07". Mam nadzieje że twórcą wystarczy chęci i czasu na rozwój tego projektu.
Pozdrawiam.