Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Jakiś nowy rozkład jazdy
MaKu:
Ja mówiłem o ogólnych liniach w kraju, skoro padło pytanie odnośnie ET41.
Zacha:
Generalnie długość pociągu nie powinna być większa niż długość rzeczywista torów głównych na najkrótszej stacji na drodze przebiegu, ale to tylko teoria...
djuzi:
Niestety. Na domiar złego często zadeklarowana długość składu w SWDRze nijak się ma do faktycznej jego długości. Wówczas mamy taką sytuację, że ISDR sobie sprawdza w SWDRze długość pociągu, żeby przyjąć go na odpowiednio długi tor. Pociąg wjeżdża, podciąga pod sam semafor, a tu przebieg nadal nie zwalnia...
Paweł:
Myślałem o podawaniu długości, masy i serii pojazdu trakcyjnego w symulatorze, ale nie mam pomysłu gdzie by to można było wsadzić. W zasadzie wszystkie te parametry można by wyciągnąć z zapisu zestawienia składu, choć może lepiej by było je wprowadzać ręcznie (max długość/brutto zamiast wartości rzeczywistych).
MaKu:
--- Cytat: Paweł w 27 Wrzesień 2012, 23:15:35 ---Myślałem o podawaniu długości, masy i serii pojazdu trakcyjnego w symulatorze, ale nie mam pomysłu gdzie by to można było wsadzić. W zasadzie wszystkie te parametry można by wyciągnąć z zapisu zestawienia składu, choć może lepiej by było je wprowadzać ręcznie (max długość/brutto zamiast wartości rzeczywistych).
--- Koniec cytatu ---
IMHO
Jeżeli jest jeszcze coś, co poprawiłoby realizm, to zwiększenie komunikacji z maszynistą.
Coś w stylu: "Testowo, można na skład", "Elektryk z 888888 gotowy do przestawienia". Na obecną chwilę trzeba robić za ustawiaczy i myśleć za mechaników.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej