Witam,
Prezentuje kolejna wersje testowa stacji Lisków (dawniej Testowo Fabryczne).
Start o godz 18:00, w archiwum znajduje sie rowniez plik *.sav z godziny 21:00
Prosze zglaszac wszelkie bledy.
pozdrawiam
Podsumowanie błędów na dzień 23.10.2012 r.
- W przejeździe SSP w km 72 nie działa sygnalizator S3 (RASP-UZK wskazuje że działa)
Poprawione. Dodatkowo poprawiono działanie TOP2 oraz ustawiono wskaźniki aby podczas usterki SSP AI zwalniało do 20km/h
- Po co jest powtarzacz na torze bocznicowym ISpT?
Po nic. Został już usunięty podobnie jak czujniki SSP które się też tam znajdowały.
- SSP od Testowa nie działa poprawnie - wyłącza się przed przejechaniem końca pociągu.
Jak już pisałem powtarzacz od tego SSP jest w Testowie i nas generalnie nie powinien interesowac. Jak narazie jest tam 20km/h z 'WOSu' do odwołania.
- Są problemy z komunikatami w łączności (np przycisk zamknij (przejazd) do SKP nie działa).
Problem jest znany i leży w module PostD. Do czasu naprawy SKP bedzie zamykalo przejazd na jeden krotki dzwonek lub zgloszenie na centralce przyjazdu pociagu.
Podczas podawania przebiegu z Testowa od semafora A na tor 3, mając w minusie zwrotnice 8/9cd i 9ab dzieje się to co w załączniku zapodałem.
Poprawione.
Znalazłem jeszcze coś takiego (podaję w załączniku).
Poprawione.
Niektóre pociągi towarowe od wilamowic nie chcą przyjeżdzać np:823588, 173482,128084. pomimo tego iż są zaznaczone że kursują, blok końcowy do tęczy po 2 torze można wrócić przed zapaleniem się lampki pmSKP2L.
To też znany błąd. Do czasu poprawy postd tak będzie. Co do rozkładu jazdy to Igor obecnie pracuje nad nową jego wersją.
- kiedy wpuszczam pociąg ze Zbyszek na tor nr 5, po dojechaniu i zatrzymaniu się pode semaforem N5 droga przebiegu nie kasuje się (obrazek w załączniku). Muszę ją sam kasować, przez zerwanie plomby na zc.
Poprawione.
- kiedy przez zwrotnice 1/2 przejeżdża pociąg, nie można zmienić przebiegu zwrotnicy 3/101
Tak ma byc
- nie mogę podać sygnału do manewrów na semaforze N5, oczywiście zwrotnice są ustawione jak trzeba i naciskam N5/m. Radzę sobie tym dając przez radio do maszynisty polecenie "Manewr za N5".Poprawione
- kiedy na semaforze N5 podam wolną drogę, nie świeci się cała droga przebiegu (w załączniku)
Poprawione.
Ok zadziałało dzięki, pojawił się niestety problem, stacja Wilamowice, chce wyprawić do mnie pociąg parzysty, pyta czy droga jest wolna, ale "nie bierze" pozwolenia na blokadzie, a po chwili zgłasza mi że nie może wyprawić pociągu.
Poprawione.