Forum Główne > Inne

Technikum

<< < (19/25) > >>

grzegorz23:
Ja już trzeci rok będę zaczynać w technikum w Małaszewiczach - kwalifikacja druga A.45 Planowanie i realizacja przewozów kolejowych.

TaKeT:

--- Cytat: grzegorz23 w 26 Lipiec 2014, 21:04:28 ---...A.45 Planowanie i realizacja przewozów kolejowych...

--- Koniec cytatu ---

To widzę ten sam kierunek ;) ja od września kończę ,,organizację i prowadzenie ruchu pociągów"

jageer:

--- Cytat: Pr1 w 23 Lipiec 2014, 00:47:28 --- I teraz pytanie. Czy po skończeniu tego kierunku istnieje możliwość pójścia na kurs na ISDRa, nastawnicznego, maszynistę itp.?

--- Koniec cytatu ---

Po technikum masz takie samo średnie, jak po liceum. Więc możesz...
A odnośnie zawodów - to uwolniono podobno zawód dróżnika  ;)

Droznik:
Właśnie że nie bo jak zda egzamin zawodowy, to ma już wyuczony zawód. Czyli może iść śmiało do pracy, a po liceum ma tylko średnie, czyli pracodawca musi jakby go przeszkolić na dane stanowisko.
Lepsze jest technikum bo ma i średnie (pełne jeśli zda maturę), co jest przepustką na studia, oraz zawód, i może się już tytułować technik transportu kolejowego, technik elektryk itp itd. Owszem łatwiej zdać maturę niż egzamin zawodowy, chyba że jest się ciemnym w tym czego się uczy. W MOJEJ klasie jak pamiętam pełne średnie miały tylko 2 osoby (czyli matura zdana powyżej 30% i egzamin zawodowy powyżej 75%)

Pr1:
A tak swoim torem to dyspozytor też podlega pod wzrok jak ISDR, czy maszynista?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej