Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
PrC31 - rozkłady jazdy dla TW i kolejnych stacji (w przyszłości).
PrC31:
To wszystko już jest i to w sporych ilościach, aczkolwiek poza relacją Wi - Tw/Bk. Zamiast niej są: Wi - Bk/Ls/Lr/Spedpol/Tm. Podmiany też są, aczkolwiek poza relacją bezpośrednią: Wi-Bk-Wi. Brak wolnych torów w stacji na to, więc sobie podarowałem.
PrC31:
Niniejszym mogę ogłosić wszem i wobec, że prace nad wersją mojego rozkładu pod Lisków v1.0 dobiegły końca.
Publikacja rozkładu pojawi się w niedzielę/poniedziałek w tym poście jako jego UPDATE. Do tego czasu muszę sam to parę razy przejechać, sporządzić listę obiegów do PDF-a, opisy manewrów (jest tego od cholery, łącznie z obiegami lokomotyw).
Lista życzeń do stworzenia wersji finalnej:
1. Różne zestawienia składów pod tymi samymi numerami.
2. Różne przejścia grup wagonów przy tych samych składach w zależności od dni tygodnia.
3. Dokoptowanie składów roboczych, testowych.
4. Zmiany trakcji w składach bezpośrednich towarowych w relacjach Zb <> Wi.
Z grubsza to by było na tyle. Oczywiście uwagi po publikacji v1.0 zgłaszać w tym temacie. Ruch bardzo spory, czasem brakuje miejsca na torach w Liskowie (szczególnie przy opóźnieniach i usterkach na maks - wtedy od strony Wi, Zb i Tw potrafią stać pod wjazdowymi, bo nie ma ich gdzie przyjąć).
Dla osób nie lubiących dość sporej ilości manewrów, oraz bardzo dużego natężenia ruchu, nie polecam tej symulacji.
Parę screenów na zachętę poniżej:
MiKol91:
Ojojoj zapowiada się ciężka praca ::) :P
EN57-002:
Zabrałem się za tworzenie rozkładu dla Liskowa i o ile przyjeżdżają poc. osobowe i pośpieszne z obu stron, to żaden towarowy nie przyjeżdża. Różnice we wpisach w edytorze dot. poc. osobowych i towarowych, czyli wskaźnika W4, pomijania wskazań na sem. przy peronach do godz. odj. wyboru rodzaju poc. Co może być nie tak, że są tylko osobowe?
PrC31:
Masz screen z tworzonego przeze mnie (obecnie testowanie i poprawki - końca nie widać). Looknij, mojsze pomoże.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej