Forum Główne > Ruch kolejowy

Kilka pytań

<< < (9/13) > >>

jageer:

--- Cytat: stanislaw57 w 14 Kwiecień 2013, 17:55:16 ---ISDR nie ma powtarzacza tarczy ostrzegawczej semafora wjazdowego? Nie słyszałem o takiej organizacji pracy ISDR-a.

--- Koniec cytatu ---

No to g... widziałeś. Pokaż mi posterunek, gdzie ISDR widzi sygnały na semaforach SBL.

Jak wspomnieli koledzy rozmowa jest bez sensu... I do niczego nie prowadzi. Chcesz zmienić przepisy? Po co pytasz nas o opinię, idź do szefów PLK i się upominaj. A przy okazji zmień przepis, żeby mi zamontowali cyfrowe kanały i TV na nastawni....

Przestań bronić interesy maszynistów, a dyżurnych porównywać z .......

MaKu:
Stachu! Do jasnej ciasnej...

--- Cytat: stanislaw57 w 14 Kwiecień 2013, 13:16:16 ---[... ] to jaki sens ma jazda 20km/h aż do semafora wjazdowego [...]

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: stanislaw57 w 14 Kwiecień 2013, 14:22:01 ---W przypadku kiedy poc. wjedzie na zajęty ostatni odstęp (sygnał S1), to na tym odstępie może się znaleźć więcej pociągów niż jeden

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: stanislaw57 w 14 Kwiecień 2013, 17:55:16 ---ISDR nie ma powtarzacza tarczy ostrzegawczej semafora wjazdowego? Nie słyszałem o takiej organizacji pracy ISDR-a.

--- Koniec cytatu ---

Droznik:
Co chcecie od Stanisława
Ma pytanie to się pyta, a my jak wiemy to odpowiadamy. On dalej brnie to my dalej mu piszemy.
On zwiększa statystyki my już nie :(
Jak na razie na tego posta Stanisław zarobił +10 wiadomości wysłanych na forum, a może chce być 1 wśród użytkowników z największą liczbą wiadomości :)

stanislaw57:
No i mamy ruch w interesie. Forum się obudziło. I oto chodzi.
Negatywna odpowiedź też jest wartościowa. A jeżeli ktoś uważa, że przepisy są w porządku, jego sprawa.
Odnośnie tarczy ostrzegawczej nie należy jej mylić z semaforem sbl. Jak ktoś chce zobaczyć To na pulpicie kostkowym, niech zajrzy do Raportu PKBWK ws wypadku pod Szczekocinami. A może ktoś wie dlaczego na pulpitach z sbl nie ma ostatniego semafora z W18?
Do ataku !!!

MaKu:
Wiesz. Nie wiem czy zauważyłeś, ale to forum wsparcie symulatora.

A tak dosadniej i służbowo. Nie interesują mnie prędkości jakie ma stosować maszynista. Szczerze powiedziawszy, to kij mnie to obchodzi.
On ma wiedzieć jak ma jechać. Ja mam wiedzieć jak go bezpiecznie przeprowadzić.
Zgłosi mi usterkę? Ok. Odpiszę i zgłoszę.
Nie obchodzi mnie, czy ostatni sbl to tarcza, czy samoczynny. To ma wiedzieć maszynista.
Ja naciskam guzik, a co się wyświetli na gruncie? Nie wiem. Mi powtarzacz wykaże na zielono. Ok. Na czerwono? Trudno. Ciemny? Zgłoszę.

Masz kompleksy odnośnie Szczekocin? Zastanawiające.
Wywalasz żale do dyżurnych odnośnie przepisów? Czep się. Również dwóch maszynistów zawiodło!
Z czego mój świętej pamięci zmajomy, z którym wypiłem nie jedną kawę!

Pisz sobie na forum maszynistów odnośnie przepisów.
Szybko Cię pogonią...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej