Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Symulator a TRS2004
Paweł:
--- Cytat: jageer w 29 Grudzień 2010, 21:49:34 ---nie pasują latarnie zwrotnicowe przy głównych torach, bo w E1 się tego nie stosuje.
--- Koniec cytatu ---
Latarnia musi być wtedy, gdy przez zwrotnicę odbywają się przebiegi niezorganizowane, a w E1 z reguły wszystkie przebiegi manewrowe są zorganizowane (zamykane lub utwierdzane, jak w przypadku TW). W TW latarnie powinny mieć zwrotnice 101, 102, 103 i 10.
MaKu:
Bardzo dobrze, że piszecie swoje sugestie... więc odpowiadam z radochą.
Odnośnie sygnalizacji... będzie wszystko zrobione dobrze. Na razie jest nastawiane poglądowo, żeby było.
Latarnie zwrotnicowe poprawie. Dobrze, ze piszecie o tym...
--- Cytat: robert051 w 29 Grudzień 2010, 13:26:14 ---Oprócz tego trochę tu pustawo. Mam nadzieje że nie ograniczysz się tylko do Testowa Wschód ale i pozostałe stacje/przystanki osobowe zrobisz.
--- Koniec cytatu ---
Tak zrobię. Jak się rozpędzę, to jeszcze sąsiednie stacje fikcyjne zrobię... Coś pomyśle. Pustawo nie będzie. Najpierw tory, potem sygnalizacja, elektryfikacja, zależności semów (z Tmami może być gorzej), tekstury i obiekty (drzewka, domki itp...)
--- Cytat: jageer w 29 Grudzień 2010, 21:49:34 ---A teraz pytanie z ciekawości: Jakiś cel konkretniejszy tego jest czy po prostu taki kaprys :D ;)
--- Koniec cytatu ---
Żadnego celu. Lubie budować z trsie. Taki odpał mam we łbie ;)
A jak zrobię, to można będzie sobie wyobrazić trochę stacje z symulatora...
Czekam na kolejne uwagi.
Wkrótce więcej screenów ;]
Aaaa... i jeszcze jedno...
Nie sądzicie, że odległość między ToS a semaforem S przy Vmax 120km/h jest troche za mała? 600 metrów to mało. Chyba, że umieścić wskaźniki W19 i W20...
jageer:
Jak chcesz sąsiednie stacje to pisz do Pawła, z tego co wiem, kiedyś były wizualizacje stacji obok w podglądzie terenu. Będzie można jeździć osobowym ze Ślemienia do TZ albo TF ;D
Paweł:
--- Cytat: MaK_86 w 31 Grudzień 2010, 09:48:05 ---Nie sądzicie, że odległość między ToS a semaforem S przy Vmax 120km/h jest troche za mała? 600 metrów to mało. Chyba, że umieścić wskaźniki W19 i W20...
--- Koniec cytatu ---
Do TF i TZ jest 80 km/h.
MaKu:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej