Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Zmiana czoła

<< < (3/4) > >>

grzegorz_tr:
Sygnał się nie wyświetlił, ale problemem było to, że operację robiłem na torze 3, jak zaczełem od początku całość na torze 4 to wyjechał. Ale ile się przy tym namordowałem. Powinien był drugi dyżurny tylko do manewrów.

Paweł:
Jeżeli sygnał się nie wyświetlił to nie były spełnione jakieś zależności lub wystąpiła usterka.

W rzeczywistości drużyny manewrowe są bardziej samodzielne; z powodu ograniczeń programu w ISDR wszystko musi robić dyżurny (robić i myśleć). Przynajmniej się nie nudzi...

Pr1:
Przejazd był zamknięty?
Wk2 musi być w położeniu + aby podać sygnał wyjazdowy (na tor 2Ś) na semaforze D.

--- Cytuj ---W rzeczywistości drużyny manewrowe są bardziej samodzielne; z powodu ograniczeń programu w ISDR wszystko musi robić dyżurny (robić i myśleć). Przynajmniej się nie nudzi...
--- Koniec cytatu ---
A teoretycznie dałoby się zrobić myślącego i robiącego AI dyżurnego manewrowego i ew. manewrowych?

grzegorz_tr:
Przejazd był zamknięty,wk2 +

jageer:

--- Cytat: Pr1 w 01 Marzec 2013, 13:25:52 ---A teoretycznie dałoby się zrobić myślącego i robiącego AI dyżurnego manewrowego i ew. manewrowych?

--- Koniec cytatu ---

Teoretycznie.... Fakt, czasem by przydało się, żeby lok się odpiął od wagonów albo na manewrach nie jechał na drugą stronę po torze stacji (trzeba się tarczą D1 wspomagać :D)
Tak samo w przypadku urządzeń mechanicznych musielibyśmy dać AI na wykonawczą, bo trudno by było napisać AI dyżurnego.
No chyba, że multiplayer.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej