Forum Główne > Urządzenia srk

Anomalie przy wygaśnięciu sygnału zastępczego

<< < (2/2)

jageer:

--- Cytat: Zacha w 11 Lipiec 2013, 21:56:27 ---Na zamykanych krótkie podciągnięcie przycisku nie rozwiązuje przebiegu tylko wygasza tarczę.

--- Koniec cytatu ---

Chyba na nowym pulpicie  8)

PrC31:
@Jageer: ale tylko w wersji dla Kobiet :P

MaKu:

--- Cytat: Zacha w 11 Lipiec 2013, 21:56:27 ---Na zamykanych krótkie podciągnięcie przycisku nie rozwiązuje przebiegu tylko wygasza tarczę.

--- Koniec cytatu ---

Zgadza się :-)
Przebieg manewrowy rozwiązuje się dłuższym podciągnięciem.

mechatronik:

--- Cytat: mateu w 11 Lipiec 2013, 17:33:19 ---…a blad polegal na tym, ze po utwierdzeniu drogi manewrem powinien podciagnac przycisk zeby nie zadzialal przekaznik sygnalowy na semaforze.

--- Koniec cytatu ---
Podziękował

--- Cytat: djuzi w 11 Lipiec 2013, 21:19:36 ---Ja dodam tylko, że instrukcja zaleca jeśli to możliwe - zabezpieczenie w możliwy sposób drogi przebiegu przed podaniem sygnału zastępczego - w tym, używając do tego celu utwierdzenia drogi manewrowej.
Jednakże dyżurny powinien poinformować Cię o wyjeździe na sygnał zastępczy i przyczynie jego podania oraz - tak jak już mateu

--- Koniec cytatu ---
I jedno i drugie to sprawa znana. Ciekawił mnie tylko fakt, że tak się stało bo na te wszystkie zastępcze co mi przed czołem wygasły był to pierwszy taki przypadek ;)
W skrócie drobny błąd w sztuce. Z tym, że dyżurny się raczej nie pokapował o co chodzi bo zamiast podać ponownie Szta podyktował rozkaz… ;)

Droznik:
No chyba że masz zwalniacze i liczniki jak ja mam u siebie. Podciągam gaszę sygnał, ale przebieg dalej jest utwierdzony.
Tutaj masz właśnie przykład wjazdu poc na odwrotną tarczę manewrową

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej