Forum Główne > Testowo
Cofanie ze szlaku do Ślemienia.
EN57-002:
Witam, nastąpiła usterka w rozjeździe nr2 - zablokowanie iglic w położeniu minus. Stał się niemożliwy wjazd ze Ślemienia z toru 1 do stacji. Postanowiłem cofnąć skład do Ślemienia. Zamknąłem tor nr 1, dla poc. podyktowałem rozkaz S na przejechanie obok (ciemnego) wskazującego sygnał stój semafora 185N. Skład pojechał pod Ślemień i stanął pod wjazdowym na torze lewym. Ślemień nie chciał go brać. W prowadziłem TZP i podałem odj. składu, ale również go nie bierze. Jak prawidłowo powinno w symulatorze wyglądać cofanie poc. ze szlaku? W R1 jest o porozumieniu dyżurnych ruchu przy cofaniu ze szlaku, ale tu w centralce takiej opcji nie ma.
Droznik:
A nie prościej będzie zamknąć 1 wraz z pociągiem na szlaku pod semaforem, i prowadzić ruch po 2? Wtedy co prawda jeden poc będzie miał opóźnienie ale reszta będzie w porządku. Wydaje mi się że chyba nie ma takiej możliwości aby poc zjechał do Ślemienia i następnie wrócił po innym torze.
EN57-002:
Oczywiście, że zamknąłem tor 1 (jest to napisane w pierwszym poście) wraz z trzema poc. na szlaku i ruch jest prowadzony po torze 2 w pakietach dwukierunkowo ze zmiana blokady, ale co z tymi poc., które ugrzęzły na szlaku?
Droznik:
Stoją po prostu stoją i czekają na otwarcie toru, bądź naprawy rozjazdu. ISDR nie ma możliwości aby całą 3 cofnąć do stacji poczatkowej i puścić je po innym torze. Tak samo nie ma możliwości aby wszystko co stoi za 1 składem dojechało do PO Łęki Dolne żeby przesadzić ludzi do innego pociągu. No ale to jest symulator więc skupiamy się na ruchu pociągów a nie na pasażerach.
gumini_0317:
Wiem, że może to głupie, ale próbowałeś zmienić mu numer?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej