Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Tworzenie własnego Rozkładu Jazdy - pytania, porady i problemy
jageer:
--- Cytat: saruman1067 w 25 Wrzesień 2013, 22:30:41 ---To jak byś mi jeszcze opisał jak stworzyć bazę danych pojazdów trakcyjnych w których będą zawarte dane nt. nacisku na oś, masy, ilości osi itp i potem jak te dane połączyć z excelem aby przeliczał czasy jazdy - to rzeczywiście byłoby to bardzo proste :)
--- Koniec cytatu ---
Raczej bierz pod uwagę co ma pociąg na haku. Sam musisz określić Vmax ze względu na nacisk itp
piotpal:
W dokumentacji do edytora rozkładu jazdy można przeczytać coś takiego:
W przypadku grup przeznaczonych do załadunku/rozładunku na własnym posterunku oznaczenie „(do (skrót własnego post.))” grupy stojącej w wyznaczonym miejscu zostanie z pewnym opóźnieniem automatycznie zmienione na inne, określające miejsce odesłania grupy wagonów.
Jeżeli oznaczymy tak wagony, to w którym miejscu się ono zmieni (jak wyznaczyć to miejsce?), po jakim czasie pojawi się inne oznaczenie i jakie oznaczenie wybierze program?
Pr1:
To miejsce to plac ładunkowy.
Nie wiem, nigdy nie liczyłem ile wagony stoją na placu. To pewnie zależy od długości, masy itd.
Program wybierze oznaczenie posterunku z którego przyjechał pociąg.
piotpal:
Czy tylko plac ładunkowy, czy jak w przypadku Liskowa, również tory przy magazynach?
Pr1:
To już pytanie do autora lub użytkowników Liskowa, bo ja jak na razie nie gram w tę wersję. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej