Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Symulator na kilku monitorach.
Paweł:
Dodatkowe wyjście też mam, ale myślałem przynajmniej o trzech. Korzystał ktoś z adapterów (właściwie zewnętrznych kart graficznych) USB - VGA, np. I-Tec? Czy przy USB2 nie ma problemów z przepustowością/płynnością wyświetlania? Czy takie coś chodzi pod Linuksem? Skłaniam się ku zewnętrznym urządzeniom, żeby można to było podłączyć do laptopa.
EN57-002:
Gram od początku na dwu ekranach z jednej karty graficznej i czasami brakuje tego trzeciego ekranu, którym może być TV na HDMI, ale to czasami i tam najchętniej przeniósł bym właśnie rozkład aby wiedzieć co będzie jechać. W zasadzie jak mam cały czas podgląd na drugim ekranie to jest to już wystarczające, jednak muszę grać na win7, bo na linuxie po ok. 5min stale gubi mi się dźwięk i nie słyszę nic, ale najważniejsze to centralka. Na jednym ekranie bez podglądu to podziwiam jak inni tak grają, ale jak nie mają to co zrobić...
CureQ:
Według mnie stworzenie osobnej karty z Rozkładem Jazdy przy najbliższej aktualizacji np:Liskowa powinno być jak na razie priorytetem. Sam się na tym nie znam, ale gdybym się znał to na pewno takie coś by powstało. Wtedy można by wygodnie prowadzić służbę ze stałym poglądem na RJ. Na pewno podniosłoby to realizm jak i wygodę prowadzenia symulacji.
dp116:
--- Cytat: CureQ w 12 Maj 2014, 21:46:25 ---Według mnie stworzenie osobnej karty z Rozkładem Jazdy przy najbliższej aktualizacji np:Liskowa powinno być jak na razie priorytetem. Sam się na tym nie znam, ale gdybym się znał to na pewno takie coś by powstało. Wtedy można by wygodnie prowadzić służbę ze stałym poglądem na RJ. Na pewno podniosłoby to realizm jak i wygodę prowadzenia symulacji.
--- Koniec cytatu ---
Jakbyś się znał to mogłoby się okazać, że jednak są ważniejsze sektory prac. ;D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej