Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Prace nad symulatorem
dedyk:
Chyba nawet Paweł już o tym kiedyś wspominał w planach na kolejną wersję, że chciałby wydzielić kod aplikacji od konkretnej stacji, tj. układu torów, urządzeń srk i etc. Z tego co orientuję się to w tej chwili logika działania aplikacji jest bardzo mocno związana ze stacją i zrobienie tego wcale nie będzie łatwe. Trzeba by opisać całą stację, tj. układ torów, urządzeń srk, przejazdów, SSP i ich wzajemnej zależności za pomocą jakiś metadanych. Zadanie na dłuższy okres czasu, ale wydaje się być wykonalne.
djuzi:
Gdyby ktoś chciał pomóc w tworzeniu i zrobić niezbędne modele pewnych elementów stacji - jest to wykonalne. Do tego procesu również będzie dostępna dokumentacja.
PrC31:
--- Cytat: jageer w 12 Marzec 2014, 11:24:06 ---
--- Cytat: piotr1859 w 12 Marzec 2014, 10:41:38 ---Czy trwają prace nad nową symulacją stacji... jeśli tak, to jakiej i może jakieś screeny itd
--- Koniec cytatu ---
Ma być multi Kraków Płaszów - Kraków Główny.
--- Koniec cytatu ---
@Jag: Mam dostęp do starych cegieł i dodatków służbowych. Sam Płaszów na przełom lat 80tych i 90tych się zrobi. A potem Ty kratę przynosisz, ja cosik na zagrychę i patrzymy, jak zawodnicy będą odpadać w solowej rozgrywce "błogosławiąc" pod niebiosa :D
Paweł:
--- Cytat: dedyk w 12 Marzec 2014, 21:11:53 ---Trzeba by opisać całą stację, tj. układ torów, urządzeń srk, przejazdów, SSP i ich wzajemnej zależności za pomocą jakiś metadanych. Zadanie na dłuższy okres czasu, ale wydaje się być wykonalne.
--- Koniec cytatu ---
Będzie to wymagało kompletnego przerobienia warstwy zależności, o czym już myślałem, i jest to w odległych planach. Być może kiedyś, małymi krokami, do tego dojdziemy. Na razie jednak, jeżeli powstanie coś nowego, to będzie bardzo podobne do Testowa/Liskowa, zarówno w funkcjonalności, jak i w sposobie tworzenia - częściowo specjalnymi narzędziami, a częściowo bezpośrednio w kodzie.
jageer:
Ja planuję się zabrać, ale na razie brakuje mi paru przycisków do pulpitu :D
@Prc - znajomy już wie, że jak będzie wylatywać płaszów to chętnie przyjmę :P Wstawię sobie do pracy ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej