Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

[Pomysł] Ciekawe pomysły na udoskonalenie ISDR

<< < (6/18) > >>

piotr1859:

--- Cytat: axtomek w 13 Maj 2014, 14:15:12 ---Nie jestem pewien, ale pewnie chodzi mu o elementy wizualne (komponenty osadzone na formatce) i bibliotekę.

--- Koniec cytatu ---
Tak jest właśnie o to mi chodzi, nie precyzyjnie zadawane pytania wynikają z małej jak na razie znajomości tematu

mcgiwer:
Chciałbym zauważyć to co jest napisane w aktualnej dokumentacji ISDR dołączonej do programu:

--- Cytuj ---Podczas tworzenia programu położono duży nacisk na uniwersalność i modułową budowę kodu źródłowego,
co ma w przyszłości ułatwić tworzenie na jego podstawie symulatorów innych posterunków.
--- Koniec cytatu ---

Może to zabrzmi dziwnie, ale to co próbuję zrobić pasowało by do cytowanego przeze mnie założenia opisanego w dokumentacji.

A co do metod działania urządzeń srk, można znaleść dużo na ten temat w internecie (wystarczy zapytać wójka google  :P ). Dokumentacja ISDR zawiera również wiele ciekawych informacji na ten i inne tematy

Załaczam mindmapę o której pisałem wcześniej. Nie ma na niej wszystkich funkcji, gdyż spowodowało by to zmniejszenie jej czytelności.

Notatka: Załączona mindmapa jest jedynie przykładem

dedyk:
Witam serdecznie!

Dzisiaj jak jechałem sobie do domu z pracy to przyszedł mi do głowy taki mały, diabelski pomysł na udoskonalenie ISDR do zrealizowania za parę lat. ;) Otóż pomysł, który mi przyszedł do głowy to planowe, nocne zamknięcie toru na czas wykonania jakiś sieciowych prac. Zamykamy tor, puszczamy sieciowca i niech sobie buszuje na torze, a w tym czasie ruch prowadzony będzie po torze sąsiednim (oczywiście jeśli istnieje).

Pozdrawiam,
Fryderyk

EN57-002:
Zamykać uszkadzać to można dowolnie, takie pomysły były już tu z tego co pamiętam. Uszkodziłem ostatnio anglika (całego) 27ab/cd czyli w położeniu na wprost, dało to niemożność jazdy z grupy na Lisków Ryn. i odwrotnie do tego poleciała jeszcze izolacja toru 2c i młyn gotowy bez zamykania toru szlakowego, bo jednak do Rynku poc. trzeba puścić. Gama usterek jest spora, rozwiązywanie problemów również.

uetam:

--- Cytat: EN57-002 w 19 Maj 2014, 23:23:20 ---Dzisiaj jak jechałem sobie do domu z pracy to przyszedł mi do głowy taki mały, diabelski pomysł na udoskonalenie ISDR do zrealizowania za parę lat. ;) Otóż pomysł, który mi przyszedł do głowy to planowe, nocne zamknięcie toru na czas wykonania jakiś sieciowych prac. Zamykamy tor, puszczamy sieciowca i niech sobie buszuje na torze, a w tym czasie ruch prowadzony będzie po torze sąsiednim (oczywiście jeśli istnieje).

--- Koniec cytatu ---
Nikt Ci nie broni zrobić czegoś takiego. Zamykasz tor, zamawiasz sieciowego i hulaj dusza :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej