Autor Wątek: Niemożność dawania sygnałów zezwalających na jazdę  (Przeczytany 9072 razy)

Offline Misiek5

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 20
    • Zobacz profil
  • Skąd: Warszawa
Niemożność dawania sygnałów zezwalających na jazdę
« dnia: 18 Kwietnia 2014, 19:34:48 »
Witam!
Mam problem z semaforami, a właściwie z nastawieniem sygnałów zezwalających na jazdę (pociągową i manewrową). Próbując nastawić sygnał na jakimkolwiek semaforze lub tarczy manewrowej nic się nie dzieje. Nic. Jedyne co mogę zrobić to wyświetlić Sz albo dać rozkaz pisemny "S". Przebiegi nastawione prawidłowo. Wersja najnowsza (2013.08.13). Dziękuję za jakąkolwiek próbę pomocy.
Pozdrawiam,
Misiek5.

Rozwiązanie: Trzeba wyłączyć "Nastawianie przebiegowe przy urządzeniach typu E".
(Proszę o zamknięcie)
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2014, 20:03:16 wysłana przez Misiek5 »

Offline Pr1

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 320
    • Zobacz profil
  • Skąd: Pr
Odp: Niemożność dawania sygnałów zezwalających na jazdę
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2014, 20:13:47 »
Chodzi o Lisków?
Tam masz takie czarne przyciski z białą główką. Najpierw musisz przytrzymać przycisk od semafora i nacisnąć ten czarny z białą główką. Rozjazdy same się wtedy ułożą i wyświetlisz sygnał.

Offline taper

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 123
    • Zobacz profil
  • Skąd: D29-26 43km
Odp: Niemożność dawania sygnałów zezwalających na jazdę
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2014, 20:48:48 »
Najpierw to włącz zasilanie;p

Offline dp116

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 138
    • Zobacz profil
  • Skąd: Warszawa
Odp: Niemożność dawania sygnałów zezwalających na jazdę
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2014, 21:42:03 »
Można też wyciągnąć przycisk W (jest pod licznikami). Wtedy ten system nie będzie działał, a zwrotnice i sygnały trzeba będzie podawać ręcznie. Jak w Testowie.  :)