Autor Wątek: Nieprawidłowe zestawienie składu + pociąg widmo  (Przeczytany 11711 razy)

Offline Misiek5

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 20
    • Zobacz profil
  • Skąd: Warszawa
Nieprawidłowe zestawienie składu + pociąg widmo
« dnia: 22 Kwietnia 2014, 19:40:11 »
Witam!
Robię swój rozkład jazdy. Stworzyłem pociąg EISi 4202 relacji Zbyszki - Testowo (SU46 + 200m wagonów pasażerskich). W Testowie skład ten przechodzi na EIEi 2102 do Ślemienia. W uwagach eksploatacyjnych napisałem, że w Testowie jest zamiana lokomotywy (LPE 128001 przyjeżdża ze Ślemienia luzem), a SU46 przechodzi na inny skład. Przy próbie zapisu edytor wywala błędy:
"Brak uporządkowania wg. godzin przyjazdu i odjazdu"
"Pociąg 4202 - nieprawidłowe zestawienie składu".
Mimo wszystko postanowiłem włączyć ISDR i sprawdzić rozkład. Dostałem pytanie o pozwolenie na wyprawienie 4202 z Borku i 128001 ze Ślemienia. Oczywiście powiedziałem, że droga wolna, można jechać. Włączyłem zakładkę podgląd w terenie. Patrzę, a SU46 ze składem pędzi 120 km/h. No to dobrze. Ustawiłem przebieg na tor stacyjny nr. 2. Pociąg po minięciu sygnału S13 nawet nie zaczął zwalniać, w końcu nie zatrzymał się na peronie, przejechał S1, włączyłem radiostop, brak reakcji. Udało mi się go zatrzymać dopiero za pomocą płózu hamulcowego. Wywołałem 4202, lecz nic się nie stało. Aż mi się przypomniał film "Niepowstrzymany". :) Dodam, że pociąg nie miał żadnych sygnałów. Skład wpisany w rozkład to: SU46[p=1654][m=105][vm=120],1,4,wagony p.,40,0 . Rozkład jest w załączniku.
Dziękuję za wszelką próbę pomocy.
Pozdrawiam,
Misiek5.

Offline MaKu

  • Moderator
  • Użytkownik
  • Wiadomości: 565
  • Starszy Dyżurny Ruchu
    • Zobacz profil
Odp: Nieprawidłowe zestawienie składu + pociąg widmo
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwietnia 2014, 20:29:18 »
SU46[p=1654][m=105][vm=120],1,4,

Popraw końcówkę w edytorze RJ.
Bo wyszedł 5-cio metrowy pojazd kolejowy o nieznanej trakcji.

Offline Misiek5

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 20
    • Zobacz profil
  • Skąd: Warszawa
Odp: Nieprawidłowe zestawienie składu + pociąg widmo
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwietnia 2014, 20:48:07 »
Haha, robiłem na bieżąco, sprawdzałem czy wszystko dobrze, a tu klops :P Pociąg ma wszystkie sygnały, jedzie prawidłowo, zatrzymuje się na peronie, także działa. :D Dziękuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam,
Misiek5.