Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Ćwiczenia dla dyżurnych ruchu

(1/7) > >>

Strzelec12:
Co sądzicie o pomyśle ćwiczeń dla dyżurnych ruchu dla stacji Testowo? Jeśli wyrazicie pozytywną opinię o moim pomyśle to mogę przygotować scenariusze zdarzeń. Każdy na swoim posterunku zasymuluje sobie taką sytuację i musi ją rozwiązać wedle obowiązujących przepisów. Ja ze swojej strony mogę przygotować formularz odpowiedniego wykonywania czynności i każdy zgodnie ze swoim sumieniem wypełni go i oceni siebie i ewentualnie opublikuje na forum.

Paweł:
Takie scenariusze można odwzorować poprzez przygotowanie odpowiedniej sytuacji (np. zamknięty tor, zasymulowane usterki) i udostępnienie jej zapisanego stanu, opcjonalnie z dodatkowymi informacjami/poleceniami (co się dzieje, co należy robić). Być może w przyszłości temat scenariuszy zostanie rozwinięty po stronie programu.

jageer:

--- Cytat: Strzelec12 w 03 Czerwiec 2014, 20:02:34 ---Co sądzicie o pomyśle ćwiczeń dla dyżurnych ruchu dla stacji Testowo?

--- Koniec cytatu ---

I co, mam zamknąć tor, wypełnić rozkazy, zeskanować i wrzucić na forum? Jaki to ma cel?

piotr1859:
Dlaczego wszystkie pomysły, jakie znajdują się na tym forum są krytykowane??

taper:

--- Cytat: piotr1859 w 04 Czerwiec 2014, 08:15:25 ---Dlaczego wszystkie pomysły, jakie znajdują się na tym forum są krytykowane??

--- Koniec cytatu ---
Nie muszą być. Można założyć oddzielny post do załączania save'ów i tam rzeczowo opisać nasze błędy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej