Forum Główne > Urządzenia srk

Sz-ty na podg

(1/6) > >>

jageer:
Mam pytanie do osób znających kogoś, kto pracuje na podg jako isdr, zabezpieczeniowiec, chociaż niekoniecznie, ale ma informacje "pewne". Dowiedziałem się ostatnio, że w węźle Krakowskim na podg-ach wyłączone są SZ-ty po torach niewłaściwych. Związane jest to z pismem, które przyszło kiedyś, gdzieś od kogoś, bo był jakiś wypadek i kazali wyłączyć. Czy w innych "rejonach" kraju też tak jest to zrobione?

MaKu:
Dziwne. Nie spotkałem się z czymś takim.

Mogę powiedzieć z 100% pewnością, że w innej części kraju Sz-ty na podg działają bez zarzutu :)

uetam:

--- Cytat: MaK_86 w 17 Marzec 2011, 20:44:56 ---Dziwne. Nie spotkałem się z czymś takim.

Mogę powiedzieć z 100% pewnością, że w innej części kraju Sz-ty na podg działają bez zarzutu :)

--- Koniec cytatu ---
W całym kraju :) To jakis jednorazowy przypadek.

stanislaw57:
Też słyszałem od automatyków o takich wew. wytycznych wg których zasadniczo nie instaluje się Sz na podg ale jak to bywa za zgodą jednostek nadrzędnych i warunków lokalnych wszystko może stać się możliwe. W Instrukcji WTB-E10 nie ma zakazu w tym względzie.

jageer:

--- Cytat: stanislaw57 w 04 Luty 2012, 17:56:10 ---Też słyszałem od automatyków o takich wew. wytycznych wg których zasadniczo nie instaluje się Sz na podg ale jak to bywa za zgodą jednostek nadrzędnych i warunków lokalnych wszystko może stać się możliwe. W Instrukcji WTB-E10 nie ma zakazu w tym względzie.

--- Koniec cytatu ---

Przepis niby mówi, że za zgodą kogoś tam można na podg instalować Szty, a ja nie znam żadnego podg, na którym NIE ma Sz-tów....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej