Autor Wątek: Niedokońca poprawne wczytanie stanu symulacji  (Przeczytany 7087 razy)

Offline dedyk

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 59
    • Zobacz profil
  • Skąd: okolice Warszawy
Niedokońca poprawne wczytanie stanu symulacji
« dnia: 31 Sierpień 2014, 23:20:26 »
Witam serdecznie!

Chciałbym zgłosić mały problem z działaniem mechanizmu wczytywania stanu symulacji po wczytaniu stanu drugi raz. Otóż przygotowałem dwa pliki ze stanem. Najpierw wczytujemy plik stan2204.sav, czekamy dokładnie do 22:04:55, aż będziemy słyszeć odgłos SSP. Następnie w tym momencie wczytujemy drugi plik - save71.sav i okazuje się, że odgłos SSP nadal jest słyszalny mimo, że w tym momencie na szlaku nie ma żadnego pociągu. Gdy od razu wczytamy plik save71.sav wtedy takiej sytuacji nie ma.

Z mojego developerskiego punktu widzenia wynika, że w momencie wczytywania drugiego pliku nie wszystkie struktury danych są resetowane i dlatego taka sytuacja ma miejsce. Gdy od razu wczytamy drugi plik, wtedy aplikacja jest czysta i wszystko jest dobrze. Jest to takie małe potwierdzenie starej informatycznej zasady, gdy nie działa, wtedy należy wyłączyć i włączyć raz jeszcze. :)

Pozdrawiam,
Fryderyk

Offline DamDam

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 124
    • Zobacz profil
Odp: Niedokońca poprawne wczytanie stanu symulacji
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Wrzesień 2014, 11:05:56 »
Jak ja zrobiłem save'a do nowego rozkładu ;), to po wczytaniu pociągi w SWDR były posortowane roboczo (jak w pliku z rozkładem), a wg. dokumentacji SWDR sortuje je niezależnie od kolejności w pliku. Jednak posortowanie pociągów w pliku .roz pomogło.