Forum Główne > Urządzenia srk

Dziwne komory

<< < (3/9) > >>

jageer:

--- Cytat: EN57-002 w 10 Październik 2014, 21:22:51 ---To są semafory wyjazdowe z Kr-wa (tak myślę) Płaszowa grupy towarowej, następna grupa towarowa to już na pewno Kr-ów Prokocim, na kierunek Kr-ów Bonarka. To jest ta grupa torowa przy Zalewie Bagry.

--- Koniec cytatu ---

Nie ma w płaszowie grupy towarowej. Jeżeli to jest od strony zalewu, to będzie wjazd z Olszy, dalej 1 tor idzie na PRA, a drugi idzie z PRB.... więc, jednym da się dalej jechać, drugim "nie". I to było kiedyś KPA, a potem zlikwidowali ten podg i podpięli pod KP.
Tak na prawdę, zlikwidowano już tam rozjazdy i z Olszy z lewego można wjechać na KP, do Olszy też tylko pojechać po lewym. A z PRA można jechać tylko na prosto do Olszy, dlatego tam są 3 komory.

Andrev:

--- Cytat: jageer w 10 Październik 2014, 18:47:16 ---
--- Cytat: TaKeT w 10 Październik 2014, 16:18:26 ---@EN57-002 jak to tak możliwość Sz'ta tracić :)
--- Koniec cytatu ---

Z tego co pamiętam to wg instrukcji WTB-E10 na posterunkach odgałęźnych bez semaforów wyjazdowych sygnały zastępcze są dopuszczone do eksploatacji tylko za zgodą, więc standardowo powinno ich nie być (wiadomo że w rzeczywistości są na większości podg.), więc taka sytuacja dla mnie może być zupelnie normalna. Po Szczekocinach planowano były wnioski by rozważać zasadność stosowania światła białego migającego  ;) na posterunkach odgałęźnych.
--- Koniec cytatu ---

Droznik:
Wiecie jeszcze jest układ semaforów 6 komorowych, gdzie chyba występują dwa światła zielone jak mi się wydaję.

http://jareks.zonk.pl/pekape/pix23/pkpj4435.jpg

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1b1d6f3414e85eb.html

EN57-002:
Aby nie pisać głupot to sprawdziłem. Ostatni raz w instrukcji E1 sygnał z dwoma światłami zielonymi Sr3 i S3 był wydrukowany, czyli obowiązywał w 1958r. Sygnał z dwoma zielonymi światłami w pionie umieszczono w E1 z 1970 z tyłu z adnotacją o ważności jego do 31.12.1975r., ale już bez oznaczeń literowych. Następnie (należy zakładać, bo z PKP jak wiemy bywało róznie) został wycofany z użycia. To, że są jeszcze głowice z 6 komorami to czasami zbyteczność ich wymiany skoro są sprawne i prawidłowo podają sygnały.

TaKeT:
OIDP to szóstki były chyba dlatego,  że na początku nie dopuścili sygnałów "migających "

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej