Forum Główne > Urządzenia srk
Dziwne komory
Paweł Piotr:
Do niedawna na stacji Kraków Batowice były eksploatowane semafory wyjazdowe trzykomorowe, gdzie na wyjazd po krzywym wyświetlano dwa zielone światła..
jageer:
Odkopuję temat - stary semafor vs nowy z kombudu :) Tak samo To - obecnie górny pomarańczowy, a na nowej dół ...
Paweł Piotr:
Na tym semaforze ustawiono komory wg obowiązującego w Ie-4(WTB-E10) układu komór - od góry: czerwona, zielona, biała. Chodzi o to, by sygnał Sz wyświetlany na tym semaforze był lepiej widoczny poprzez oddzielenie komory światła czerwonego od komory światła białego jedną komorą (tu - światła zielonego). No i uaktualniono opis tego semafora (chyba, że w poprzednim wykonaniu nie podawał sygnału Ms2, a teraz będzie podawał). ;D
Przeglądając ten wątek trafiłem na zdjęcie, które nie jest zdjęciem z Krakowa Płaszowa, kolego EN57-002.... :P
EN57-002:
--- Cytat: Paweł Piotr w 11 Październik 2017, 21:48:41 ---Przeglądając ten wątek trafiłem na zdjęcie, które nie jest zdjęciem z Krakowa Płaszowa, kolego EN57-002.... :P
--- Koniec cytatu ---
To też w tym poście https://isdr.pl/index.php/topic,460.msg6963.html#msg6963 napisałem, że chyba z Kr-wa Płaszowa, ale wygląda to na Prokocim Towarowy. Się aż tak dobrze tam nie znam, a lazłem z Krakowa Płaszowa po torze 20c tej stacji w stronę grupy towarowej.
Paweł Piotr:
A to teraz wszystko jasne. Szedłeś po torze 20c (tzw. torze łącznikowym), który jest wykorzystywany do przekazywania lokomotyw spalinowych, pracujących na stacji Kraków Prokocim Towarowy, do i z lokomotywowni Kraków Płaszów, na tzw. wyposażenie. Granicą między stacjami Kraków Płaszów i Kraków Prokocim Towarowy jest miejsce ustawienia sygnalizatora Y/m. W załączniku stosowny obrazek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej