Forum Główne > Inne

Poznajmy się anonimowi dyżurni

<< < (5/6) > >>

Kolejarz:
Trochę odgrzeję ten temat, niczym półrocznego kotleta z zamrażarki... no ale ktoś przecież po to założył ten temat.

ISDR poznałem przypadkowo w 2013 roku, kiedy to rozpocząłem naukę w TK - z początku gra wydawała mi się nie do ogarnięcia - z resztą sami wiecie jak to jest na początku.
Później zacząłem studiować instrukcję, następnie w  szkole zaczęliśmy tematy z prowadzenia ruchu z którymi dzięki rozeznaniu które nabyłem grając w ISDR nie miałem problemu z obsługą blokady...

Obecnie w ISDR'a gram sporadycznie, głównie po to by poćwiczyć zamykanie torów....lub wykolejanie składów :)

Swoją drogą... myślałem kiedyś o tym aby w przyszłości wykonać komputerową wersje pulpitu z pracowni w mojej szkole, do ISDRa.

Prezes:
Ja trafiłem tutaj około rok temu, szukałem jakiejś gry związanej z ruchem kolejowym, bo zacząłem się tym bardzo interesować.
Na początku oczywiście ciężko mi było to opanować i odstawiłem na parę miesięcy.

Po paru miesiącach zdecydowałem że jednak muszę to ogarnąć i wziąłem się w garść. :p

Teraz gram tak parę godzin tygodniowo, czytam też instrukcje, chcę pracować na kolei.

jageer:

--- Cytat: Kolejarz w 21 Czerwiec 2015, 09:51:53 ---Swoją drogą... myślałem kiedyś o tym aby w przyszłości wykonać komputerową wersje pulpitu z pracowni w mojej szkole, do ISDRa.

--- Koniec cytatu ---

Chcesz kostkowy podpiąć do ISDRa? Czy zrobić "wirtualny posterunek"?

Kolejarz:
Wykonać wirtualny posterunek pulpitu szkoleniowego, poza tym mamy w szkole całkiem sporą makietę do której można było by zrobić sterowanie przy pomocy ISDR'a... :)

Strzelec12:
Witam wszystkich :). Jestem z Wami już ponad 3 lat (może nie byłem aktywnym użytkownikiem forum) i nadal pełen podziwu w wasze zaangażowanie w ten super projekt. Wyobrażam sobie ile czasu trzeba na stworzenie takiego symulatora.
Moja przygoda z ISDR zaczęła się od szukania programów służących do symulacji pracy dyżurnego ruchu. Zawsze imponowało mi zajęcie nie tylko ich, ale wszystkich pracowników kolei. Na początku nie było łatwo. Należało  zapoznać się z instrukcjami symulatora, kilkoma instrukcjami kolejowymi i zapoznawać się z nowo wprowadzanymi zmianami. Mając już podstawy było coraz lepiej. Zaczynałem od początkowych wersji stacji Testowo, potem Lisków i Lisków Miasto. Jestem też wielkim fanem być może znanej wam symulacji MaSzyna. Studiuję aktualnie automatykę i robotykę i być może zwiążę swój przyszłość z koleją. No cóż, zobaczymy... Pozdrawiam. :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej